Cele mai citite
 


Sida: numărul infectărilor a scăzut în ultimii opt ani
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Aproximativ 25 de milioane de oameni au murit de Sida, de la apariţia bolii, şi 60 de milioane au fost infectaţi, dar numărul infectărilor noi a scăzut în ultimii opt ani cu 17%, indică un raport publicat marţi, 24 noiembrie de ONUSIDA, citat de cotidianul francez Le Figaro.

'De la începutul epidemiei, aproximativ 60 de milioane de persoane au fost infectate cu HIV şi 25 de milioane au murit din cauze legate de HIV', arată raportul anual al ONUSIDA, elaborat în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 'Tendinţa în ultimii opt ani indică o scădere cu 17% a numărului de persoane nou infectate' începând cu 2001 iar 'majoritatea progreselor se observă în Africa subsahariană', adaugă raportul.

'Vestea bună este că deţinem devezi că diminuarea de care am vorbit se datorează, cel puţin în parte, prevenţiei', şi-a declarat satisfacţia directorul executiv al ONUSIDA, Michel Sidibe, citat într-un comunicat. 'Boala a intrat într-o fază mai endemică, mai stabilă', a arătat la rândul său directorul executiv adjunct, Paul de Lay, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Africa subsahariană rămâne regiunea cea mai afectată din lume, cu peste două treimi (67%) din populaţia totală atinsă de HIV şi cu aproape trei sferturi (72%) din decese, legate de sida în 2008, potrivit datelor culese de ONUSIDA. Swaziland continua să fie în 2007 cea mai infectată ţară din lume, cu o rată de prevalenţă a HIV de 26% la populaţia adultă.

Cu toate acestea, din 2001, numărul contaminărilor noi în Africa subsahariană a scăzut cu aproape 15%, 'ceea ce reprezintă aproape 400.000 de contaminări mai puţin în 2008', a precizat ONUSIDA. Ca urmare a eficienţei terapiilor anti-retrovirale, persoanele infectate trăiesc mai mult, iar 'numărul persoanelor infectate cu HIV este mai mare ca niciodată' (aproximativ 33,4 milioane de purtători de HIV în lume). Astfel numărul deceselor datorate Sida a scăzut cu peste 10% în cursul ultimilor cinci ani. Potrivit statisticilor ONUSIDA şi OMS, aproape 3 milioane de vieţi au fost salvate, după ce în 1996, a devenit disponibil un tratament eficient, mai scrie Le Figaro.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil
OMS: Eforturile la nivel mondial împotriva tuberculozei sunt insuficiente (raport) Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă trebuie să acţioneze mult mai repede pentru a preveni, detecta şi trata o epidemie gravă de tuberculoză pentru a reduce infecţiile şi decesele cauzate de această boală până în 2030, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform...
OMS: Două milioane de adolescenţi trăiesc infectaţi cu HIV Peste două milioane de adolescenţi din întreaga lume trăiesc infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane dobândite (HIV) şi majoritatea acestora nu primesc un tratament adecvat, potrivit datelor difuzate luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite EFE.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la China să îşi intensifice lupta împotriva SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel luni la Beijing să depună mai multe eforturi în vederea combaterii SIDA, în condiţiile în care China numără oficial o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul HIV, sute de mii de alte persoane putând fi contaminate fără să ştie acest lucru...
Peste o jumătate de milion de oameni mor în fiecare an din cauza malariei (raport OMS) Mai mult de jumătate de milion de oameni mor în fiecare an din cauza malariei, în pofida eforturilor de a preveni şi eradica această boală ce loveşte în special Africa, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu două zile înainte de marcarea Zilei mondiale de luptă contra malariei.
OMS a făcut publice primele sale recomandări cu privire la homosexualii bolnavi de SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a făcut publice marţi, în premieră, un set de 'linii directoare mondiale' destinate extinderii accesului la tratament al homosexualilor bolnavi de SIDA, care, potrivit organizaţiei, sunt discriminaţi în numeroase ţări, transmite AFP.