Cele mai citite
 


Majoritatea femeilor din SUA nu sunt de acord cu ultimele recomandări privind mamografiile
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ trei sferturi dintre femeile americane nu sunt de acord cu noile recomandări făcute de autorităţile medicale privind mamografiile, iar un procent şi mai mare dintre ele nu intenţionează să le respecte, conform unui sondaj făcut public marţi, informează AFP.
Conform acestui sondaj realizat de USA Today/Gallup, 76% dintre femeile chestionate nu sunt de acord cu recomandările făcute de serviciile de medicină preventivă, recomandări ce contestă utilitatea mamografiilor anuale pentru a depista cancerul de sân în cazul femeilor din segmentul de vârstă 40 - 49 de ani, şi susţin ca pentru segmentul 50 - 74 de ani mamografiile să fie făcute o dată la doi ani.

Din rândul femeilor între 35 şi 49 de ani, 84% au declarat că nu intenţionează să aştepte să împlinească vârstă de 50 de ani pentru a face o mamografie. Pentru 76% dintre femeile din eşantion, aceste recomandări ale serviciilor de medicină preventivă ar fi fost luate din motive de ordin economic, în timp ce doar 16% consideră că aceste recomandări ar corespunde unei evaluări corecte a riscurilor şi beneficiilor prezentării la medic pentru o mamografie pentru femeile de până în 50 de ani.

Noile recomandări ale autorităţilor medicale americane au provocat o vie polemică, iar secretarul de stat pentru sănătate, Kathleen Sebelius, le-a invitat pe femei să nu ţină cont de ele.

Acest sondaj a fost realizat prin telefon, în perioada 20 - 22 noiembrie, pe un eşantion repreznetativ de 1.136 de femei, cu vârsta cuprinsă între 35 şi?75 de ani, având o marjă de eroare de +/- 4%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UE a încheiat un acord cu SUA privind evacuarea pe cale aeriană a personalului medical european infectat cu Ebola Uniunea Europeană (UE) a anunţat vineri că a ajuns la un acord cu Statele Unite ale Americii (SUA) privind folosirea ambulanţelor aeriene ale unei companii americane pentru evacuarea medicilor sau asistenţilor medicali europeni din Africa de vest, în cazul în care aceştia contractează virusul Ebola,...
Aproape 70% dintre polonezi sunt de acord cu legalizarea folosirii canabisului în scopuri terapeutice (sondaj) Aproape 70% dintre polonezi sunt de acord cu legalizarea folosirii canabisului în scopuri terapeutice, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii vineri, scrie agenţia France Presse.
Sondaj: Medicii şi spitalele private din România - în topul încrederii pacienţilor; spitalele de stat - pe ultimul loc Medicii şi spitalele private din România se află în topul încrederii pacienţilor în componentele sistemului medical românesc, în timp ce spitalele de stat se află pe ultimul loc în acest clasament, potrivit unui sondaj realizat de IMAS împreună cu Centrul pentru inovaţie în medicină.
Senatul SUA abandonează opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de stat Democraţii din Senatul american au convenit, după mai multe zile de negocieri secrete, să abandoneze opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de guvern, o concesie făcută moderaţilor, al căror vot va fi crucial pentru adoptarea proiectului de reformă a sănătăţii, informează miercuri AP.
Roche a achizitionat compania mtm Laboratories AG, extinzandu-si astfel gama testelor de diagnostic pentru cancerul de col uterin Roche a anuntat de curand ca a semnat un acord prin care va achizitiona mtm Laboratories AG (mtm), o companie privata cu sediul in Heidelberg, Germania. Compania mtm este lider mondial in diagnostic in vitro, prin activitatile sale punand un accent deosebit pe depistarea si diagnosticarea precoce a cancerului...
Preşedintele SUA cere un acord privind programul nuclear iranian şi lansează un apel la luptă împotriva jihadiştilor Ppreşedintele SUA, Barack Obama, a cerut miercuri lumii să se alăture luptei împotriva jihadiştilor Statului Islamic /SI/ în Irak şi Siria, apreciind că această organizaţie violentă nu înţelege decât 'limbajul forţei', transmite AFP.