Cele mai citite
 


Gripa pandemică: Opt noi decese în Portugalia în ultimele zile
miercuri, 25 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lisabona, 25 nov /Agerpres/ - Portugalia a înregistrat de la 20 noiembrie opt noi decese provocate de gripa A(H1N1), de două ori mai mult decât bilanţul ultimelor două luni, au anunţat autorităţile sanitare de la Lisabona, citate miercuri de AFP.
Potrivit ministrului sănătăţii, Ana Jorge, 16 persoane au decedat în total după data de 26 septembrie.

Oficialul nu a făcut nicio precizare despre circumstanţele deceselor şi nici despre identităţile sau vârstele victimelor.

Întrebată despre întârzierea în comunicarea acestui bilanţ, Ana Jorge a răspuns că 'nu are sens să informăm despre fiecare deces, după cum nu o facem pentru celelalte patologii'. 'În fiecare zi, în spitale mor oameni, şi nu dăm informaţii despre aceste decese, nici despre cauzele lor', a adăugat ea.

Portugalia a lansat la 26 octombrie o campanie de vaccinare vizând cu prioritate personalul medical şi grupele de risc. Până la 20 noiembrie, în jur de 50.000 de persoane au fost imunizate împotriva gripei pandemice, a indicat Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripă: 109 de decese în Ucraina, dintre care 14 ca urmare a contactării virusului H1N1 (bilanţ nou) O sută nouă de persoane au decedat în Ucraina ca urmare a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit un nou bilanţ dat publicităţii vineri de către Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce mii de ucraineni riscă să se infecteze cu virusul H1N1, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Gripa A /H1N1/: campanie de vaccinare în Iran cu vaccinuri din Franţa Iranul va lansa în următoarele zile o campanie de vaccinare împotriva gripei A/H1N1/ cu vaccinuri achiziţionate în special din Franţa, informează AFP.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Noua gripă a ucis cel puţin 4.735 de persoane (OMS) Gripa H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a ucis cel puţin 4.735 de persoane în 191 de ţări şi teritorii ale planetei de la apariţia ei în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri - informează AFP.
Încă două decese de gripă porcină în Bulgaria Numărul victimelor gripei porcine din Bulgaria a ajuns la 12, încă două decese fiind anunţate joi. Virusul gripei A (H1N1) a provocat primul deces în oraşul Târgovişte (nord-est). Este vorba de un bărbat de 54 de ani. Un tânăr de 26 de ani a decedat în oraşul Razgrad (nord-est). Decesul a fost provocat...