Cele mai citite
 


O nouă terapie pentru osteoporoză
marţi, 3 februarie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Osteoporoza
 

Osteoporoza este o afecţiune care apare pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă şi este dată de deficitul de hormoni, a declarat prof. dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul de Endocrinologie, în conferinţa de presă privind osteoporoza organizată joi de Asociaţia Medicală Internaţională.

Masa osoasă scade ca urmare a deficitului de hormoni iar în intervalul 25-35 de ani există un platou când aceasta se stabilizează. După 35 de ani, pierderile de masă osoasă variază între 0,1-0,2% anual.

La menopauză se produce o cădere bruscă, pierzându-se 30% din masa osoasă, a explicat prof. dr. Dumitrache.
El a menţionat că la femei instalarea osteoporozei începe după 50 de ani iar la bărbaţi - după 60 de ani.
 
În România a fost promovată o nouă terapie, care se administrează o singură dată pe an, ceea ce este foarte eficient, pentru că pacienţii îşi pot face tratamentul sub supraveghere medicală fiind vorba de o perfuzie intravenoasă.
 
Aclasta, noul medicament, asigură o protecţie susţinută, cu o doză anual, are o toleranţă bună iar costul unui tratament pe an este de 1.700 de lei.
 
Terapia trebuie să înceapă odată cu instalarea bolii şi pacientul trebuie să fie supus unui control.
La rândul său, prof. dr. Ioan Boloşiu, de la Societatea Română de Reumatologie, a apreciat noua terapie, evidenţiind faptul că este uşor de administrat. El a spus că prevalenţa osteoporozei după menopauză este, în România, de 12%, mult mai mare decât a poliartritei reumatoide, care are o prevalenţă de 1%.
 
Prof. dr. Boloşiu a mai subliniat că osteoporoza este o boală care trebuie abordată pluridisciplinar. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
de Elena Lövgen
Unde se poate efectua, in Bucuresti, tratamentul anual si ce recomandare/trimitere trebuie sa aiba pacientul?
Multumesc!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Osteoporoza - o problemă de sănătate publică Osteoporoza este o problemă de sănătate publică ce afectează 200 de milioane de femei şi bărbaţi din întreaga lume, arată datele studiului "Femei fără vârstă", dezvoltat şi finanţat de Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză, Asociaţia Medicală Internaţională pentru Femei şi Reader’s Digest, cu o...
Osteoporoza si boala artrozica se numara printre principalele cauze de morbiditate la persoanele varstnice Pentru a marca Ziua Mondiala a Osteoporozei, Ziua Mondiala a Menopauzei si Ziua International a Artritei, MSD România a organizat o nouă întâlnire cu specialiștii, în cadrul platformei “Împreună pentru viață. Sănătate prin cunoaștere”, cu scopul de a discuta despre pericolul reprezentat...
Osteoporoza – un inamic silențios - Măsurați-vă masa osoasă după vârsta de 45 de ani! Osteoporoza este considerată de Organizația Mondială a Sănătății drept o problemă de sănătate publică. Prevenția și diagnosticarea precoce a osteoporozei devin astfel o prioritate, în contextul în care OMS estimează că 15% dintre femeile cu vârste între 50-59 ani suferă de această afecțiune, iar procentul...
Osteoporoză: Suplimentele de calciu pot creşte riscul unui atac cardiac Suplimentele de calciu pe care le iau în general persoanele în vârstă pentru a combate osteoporoza şi preveni fracturile ar putea mări riscul de atac cardiac, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ), relevă AFP.
Osteoporoza - ce este si cum se trateaza Ce este osteoporoza: Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin pierderea progresiva a calciului si scaderea densitatii oaselor, care devin mai putin rezistente la solicitarile mecanice.
Osteoporoza: o boală silenţioasă şi neglijată Când femeile abordează problema osteoporozei pe internet, o fac mai ales pentru a menţiona efectele secundare ale tratamentelor prescrise. Este concluzia unui studiu prezentat cu ocazia celui de-al 24-lea congres al Societăţii franceze de reumatologie, care are loc în aceste zile la Paris, scrie săptămânalul...