Cele mai citite
 


Suceava: 20 de cazuri de gripă nouă, într-o săptămână
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că în judeţ s-au diagnosticat clinic, în ultima săptămână, 104 cazuri suspecte de gripă nouă A/H1N1, dintre care 20 au fost confirmate la Institutul Cantacuzino.
Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat că 43 dintre cazurile suspecte s-au înregistrat la tineri cu vârsta cuprinsă între 15 - 29 de ani.

Totodată, infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) sunt în creştere, în săptămâna 16 - 22 noiembrie medicii de familie din teritoriu raportând 4.286 de cazuri, cele mai multe înregistrate la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani (1.605 cazuri), urmate de tineri cu vârsta între 15 şi 29 ani (1.093 de cazuri). La copii de până la un an s-au înregistrat 257 de cazuri, la cei cu vârsta între 1 şi 4 ani alte 647 de cazuri, la adulţi între 30 şi 64 de ani - 529 de cazuri, iar la persoane peste 65 de ani - 155 de cazuri. Un număr de 139 persoane au necesitat internare.

Cu pneumopatii acute au fost diagnosticate 985 de persoane dintre care 260 la grupa de vârstă 5 - 14 ani, 233 la 15 - 29 de ani, 220 la 30 - 64 de ani.

Săptămâna trecută s-au efectuat în judeţ 11.044 de vaccinări antigripale, numărul total de vaccinaţi până în prezent fiind de 15.511.

În urma licitaţiei pentru achiziţionarea de vaccin antigripal, Institutul Cantacuzino a trimis la Suceava o primă tranşă de 25.390 de doze de vaccin, din totalul de 43.730 de comandate.

Numai persoanele peste 65 de ani au dreptul la vaccinare antigripală gratuită, având în vedere că în acest an Ministerul Sănătăţii a alocat mult mai puţine fonduri.

DSP a recomandat sucevenilor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere pentru a reduce din severitatea formelor de gripă nouă, constatându-se că pacienţii diagnosticaţi cu gripă nouă şi care fuseseră vaccinaţi antigripal în anii anteriori au făcut forme uşoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.