Cele mai citite
 


Brăila: Un pacient suspect de gripă nouă a refuzat internarea
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 58 de ani din Brăila, care s-a întors de curând din Italia şi prezintă simptomatologia specifică gripei noi, a refuzat internarea la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Brăila.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Andreia Gavrilescu, bărbatul s-a prezentat la spital cu simptome de gripă şi i s-a recomandat internarea, deoarece prezenta factori de risc.

'Bărbatul prezenta factori de risc, respectiv obezitate şi afecţiuni cardiace, şi i s-a recomandat internarea, dar a refuzat. A completat declaraţia de izolare la domiciliu, iar în prezent starea sa generală este bună. Primeşte tratament la domiciliu cu antivirale şi simptomatologice', a declarat Andreia Gavrilescu.

Pacientului i-au fost recoltate probe biologice, care au fost trimise Institutului Cantacuzino din Bucureşti, pentru a se stabili dacă a contractat sau nu virusul pandemic AH1N1.

Numărul cazurilor de gripă nouă confirmate la Brăila până în prezent se ridică la 11, precedentul fiind al unui tânăr din comuna Galbenu, care a contractat virusul în timpul unei călătorii în Italia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 19 Alte două cazuri de gripă nouă au fost confirmate la nivelul judeţului Brăila, la două persoane din mediul rural, care au călătorit în străinătate, numărul persoanelor cu AH1N1 crescând astfel la 19.
Brăila: Al cincisprezecelea caz de gripă nouă, confirmat în judeţ Un nou caz de gripă nouă, al cincisprezecelea înregistrat din luna mai şi până în prezent în judeţul Brăila, a fost confirmat la o bătrână în vârstă de 71 de ani.
Brăila: Al 11-lea caz de gripă nouă confirmat în judeţ Un nou caz de gripă nouă, al 11-lea înregistrat din luna mai şi până în prezent, a fost confirmat în judeţul Brăila, la un tânăr de 30 de ani, care locuieşte în mediul rural.
Brăila: Al 17-lea caz de gripă nouă, confirmat în judeţ Un nou caz de gripă nouă, al 17-lea înregistrat din luna mai şi până în prezent în judeţul Brăila, a fost confirmat la un bărbat în vârstă de 51 de ani.
Brăila: Complicaţii apărute la un caz de gripă nouă O femeie de 55 de ani din Brăila, diagnosticată cu gripă nouă, a fost internată trei zile la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, deoarece prezenta complicaţii medicale.
Brăila: Au sosit peste 12.000 de doze de vaccin pandemic Peste 12.000 de doze de vaccin pandemic împotriva virusului A/H1N1 au sosit la Brăila, sub pază militară, de la Institutul Cantacuzino şi au fost depozitate la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.