Cele mai citite
 


Înghesuială mare la centrele de vaccinare împotriva gripei A din Franţa
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Franţa, numărul celor care s-au prezentat la centrele de vaccinare împotriva gripei A a crescut de şapte ori în ultima săptămână, scrie revista franceză Le Point, citând Ministerul francez al Sănătăţii.
Centrele de vaccinare împotriva gripei A sunt luate cu asalt, ajungând la saturaţie. În ultima săptămână au fost înregistrate 70.000 de cereri de vaccinare faţă de 10.000 la începutul campaniei, obligând guvernul la luarea de măsuri de 'reglementare', a declarat marţi ministrul francez al sănătăţii, Roselyne Bachelot. Bachelot a anunţat de asemenea pe postul naţional de radio o creştere a numărului de cadre medicale implicate în campanie precum şi extinderea orarelor de lucru ale centrelor. Pentru buna desfăşurare a campaniei, Bachelot insistă asupra menţinerii unei ordini de priorităţi.

'Vaccinarea trebuie să se facă după o ordine de priorităţi. Nu vă prezentaţi la centre dacă nu aveţi un bon de vaccinare (eliberat de Asistenţa socială)', a spus ministrul, după părerea căreia opinia publică este, legat de acest subiect, în prezent contrară celei de la început. 'Vaccinarea este un mare succes. Au fost anihilaţi o seamă de neîncrezători şi de amatori de scenarii catastrofice. Este nevoie de anumite ajustări, pentru că nu ne aşteptam la un asemenea entuziasm', a continuat Bachelot. Ea a arătat că săptămâna trecută au fost acordate 400.000 de consultaţii suplimentare legate de gripa A. Ministrul sănătăţii a mai spus că nu este cazul însă ca pacienţii să fie îndrumaţi către medicii generalişti şi că suplimentarea personal ului din centrele de vaccinare este prioritară.

O reuniune a Comitetului interministerial asupra gripei este prevăzută pentru miercuri, 25 noiembrie. Cu această ocazie participanţii ar putea discuta despre numărul dozelor necesare pentru vaccinare, a precizat ministrul. Autorităţile sanitare franceze trebuie să decidă dacă vaccinarea se va face cu o singură doză sau în două doze ca până acum.

În Franţa, epidemia de gripă A a făcut 48 de morţi, dintre care trei fără factor de risc cunoscut, indică ultimul buletin epidemiologic publicat la 18 noiembrie, mai precizează Le Point.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Epidemia de gripă a provocat în Ucraina 246 de decese şi 8,9% din populaţie a fost infectată Kiev, 9 feb /Agerpres/- Epidemia de gripă a provocat până în prezent în Ucraina 246 de decese, a anunţat marţi Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de agenţia EFE.
Gripa A /H1N1/: campanie de vaccinare în Iran cu vaccinuri din Franţa Iranul va lansa în următoarele zile o campanie de vaccinare împotriva gripei A/H1N1/ cu vaccinuri achiziţionate în special din Franţa, informează AFP.
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.
Ministrul Sănătăţii: Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie, dozele de vaccin au fost achiziţionate şi se distribuie în teritoriu, a declarat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Spitalele din Franţa, suprasaturate cu bolnavi de gripă, ca în timpul verii caniculare din 2003 Epidemia de gripă a afectat până în prezent peste 2 milioane de persoane în Franţa şi provoacă aglomeraţie în spitale, la fel ca în vara caniculară din 2003, soldată cu 15.000 de morţi, conform informaţiilor furnizate de medici de la spitalele de urgenţă, relatează vineri AFP.