Cele mai citite
 


Harghita: Secţia de fizioterapie a Spitalului Judeţean se închide patru zile
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de fizioterapie şi reumatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi închisă pentru ca angajaţii să plece în concediu fără plată.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc, a afirmat că începând de joi secţia de fizioterapie se va închide pentru patru zile, situaţie care se va repeta şi în luna decembrie, între Crăciun şi Anul Nou.

Potrivit sursei citate, fiind vorba de o secţie de bolnavi cronici s-a luat decizia ca toţi angajaţii să plece în acelaşi timp în concediu fără plată, pacienţii fiind anunţaţi din timp despre această problemă.

Dr. Demeter a precizat, însă, că sunt dificultăţi mari în acordarea concediului fără plată angajaţilor celorlalte secţii ale spitalului, unde se înregistrează şi un deficit major de personal.

Un exemplu în acest sens este secţia de boli infecţioase, unde lucrează un singur medic şi unde se înregistrează, în această perioadă, un număr foarte mare de pacienţi.

Directorul spitalului a declarat pentru AGERPRES că s-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Harghita detaşarea unui medic infecţionist din judeţ, astfel încât şeful Secţiei de Boli Infecţioase să poată pleca în concediu. De asemenea, s-a cerut şefilor celorlalte secţii ale spitalului detaşarea de personal mediu care să poată lucra la Boli Infecţioase pentru câteva zile.

'Este extraordinar de greu să rezolvăm această problemă, mai ales că ne confruntăm cu o lipsă acută de personal şi trebuie să facem în aşa fel încât pacienţii să nu aibă de suferit', a precizat dr. Demeter.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Aparatură medicală modernă pentru ambulatoriul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi dotat cu aparatură medicală modernă, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.
Harghita: Lipsă acută de medici la unele spitale din cauza blocării posturilor Unele spitale din Harghita se confruntă cu o lipsă acută de medici din cauza faptului că posturile sunt blocate şi nu se pot face angajări.
Harghita: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, amendată cu 30.000 lei de Garda de Mediu Miercurea Ciuc, 18 dec/Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost amendată de Garda de Mediu Harghita cu suma de 30.000 lei pentru că nu a respectat legea în timpul procedurii de dezafectare a unor rezervoare cu combustibil lichid.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea cumpăra un aparat de anestezie, din banii obţinuţi din coplată Miercurea Ciuc, 15 mai /Agerpres/- Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, intenţionează să achiziţioneze un aparat de anestezie loco-regională, din banii strânşi în urma introducerii sistemului de coplată.
Harghita: Primul caz de gripă din judeţ, confirmat la un copil de zece ani Miercurea Ciuc, 4 feb /Agerpres/- Primul caz de gripă din Harghita, din acest sezon, a fost identificat la un copil de zece ani din zona Ciuc, care se află internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.