Cele mai citite
 


Maramureş: Sănătatea fără bani de salarii
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Mii de salariaţi din sistemul de sănătate a judeţului Maramureş nu şi-au primit salariile pe luna trecută. Plata salariilor trebuia să se facă în urmă cu o săptămână, însă criza financiara a făcut ca banii să nu ajungă nici în contul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş. Oamenii sunt disperaţi, cu atât mai mult cu cat în sezonul rece cheltuielile au crescut simţitor .

Mircea Ciocan, preşedintele sindicatului Sanitas Maramureş, a declarat, miercuri, că şansele ca angajaţii să-si primească banii în această săptămână sunt reduse.
,,Sunt mii de oameni care încă nu şi-au primit banii. De altfel nici nu sunt şanse ca sumele restante să se primescă zilele acestea, asta deoarece încă banii n-au intrat în contul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş. Procedura este şi ea destul de lungă. În cel mai bun caz, oamenii îşi vor primi banii, săptămâna viitoare,'a spus Ciocan.

Dr.Călin Pop, directorul Spitalului Judeţean Baia Mare, a declarat că în instituţia pe care o conduce peste 2.000 de oameni îşi aşteaptă încă salariile.
'Am înţeles că CAS Maramureş a primit înştiinţarea de plată şi ne-a asigurat că zilele acestea o să se primească banii. Sunt aproape 2.100 de angajaţi care aşteaptă salariile', a spus Pop.

Liderul Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan, a adăugat că în aceasta situaţie sunt câteva mii medici, asistenţi dar şi personal auxiliar din spitalele din judeţului Maramureş.
Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Maramureş, Caludia Ganea, a declarat pentru AGERPRES că banii destinaţii plăţii salariilor pentru sistemul medical au intrat, miercuri, în contul casei, şi în cel mai scurt timp se vor repartiza unităţilor spitaliceşti din judeţ.
'Sperăm ca în luna decembrie să nu trecem printr-o situaţie similară, însă e foarte greu de estimat ce se va întâmpla până atunci. Dorinţa noastră e să putem plăti la timp toate serviciile medicale contractate şi să nu existe întârziere la plata salarilor', a spus Ganea.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Au sosit banii pentru datoriile spitalelor către agenţii economici Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au eliberat banii pentru achitarea datoriilor celor opt spitale din judeţul Maramureş, Casa de Asigurări de Sănătate judeţeană intrând în posesia sumei necesare 16.526.000 lei, care până la sfârşitul săptămânii va fi distribuită unităţilor medicale cu debite.
Maramureş: Sănătatea mai are nevoie de 46 milioane lei pentru a funcţiona optim Baia Mare, 18 oct /Agerpres/- Pentru a putea funcţiona în condiţii optime până la sfârşitul anului, sistemul de sănătate al judeţului Maramureş mai are nevoie de aproape 46 milioane de lei.
Maramureş: Numărul paturilor din spitale, redus cu peste 380 Numărul paturilor de spital din judeţul Maramureş va fi redus cu 383, adică de la 3.234 la 2.851.
Maramureş: Salariaţii de la spitalele închise vor fi reangajaţi în alte unităţi sanitare Aproximativ 60 de salariaţi din cei peste 100 care au rămas fără locuri de muncă după închiderea spitalelor din oraşele Baia Sprie şi Şomcuta Mare urmează a fi reîncadraţi în alte unităţi medicale din municipiul Baia Mare.
Maramureş: Spitalele au depus la CAS situaţia datoriilor cumulate Unităţile medicale au depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, acestea urmând să fie acoperite de stat.
Maramureş: Datoriile CJAS către spitale au ajuns la 14 milioane lei Restanţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Maramureş către spitale sunt estimate în prezent la peste 14 milioane lei.