Cele mai citite
 


Harghita: Un poliţist şi un jandarm, infectaţi cu AH1N1
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şapte noi cazuri de infectare cu virusul pandemic AH1N1 au fost confirmate, miercuri, în Harghita, printre bolnavi numărându-se şi un jandarm, un poliţist, un funcţionar public şi doi medici.
Şeful Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat că prezenţa virusului a fost confirmată la un elev din clasa a XII-a de la Liceul 'Nagy Istvan' din Miercurea Ciuc, instituţie unde mai există două cazuri de îmbolnăvire. Din acest motiv, cursurile au fost suspendate pentru şapte zile la acest liceu.
De asemenea, printre noii pacienţi cu gripă nouă se numără un angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, un lucrător al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Harghita, un angajat al Primăriei Miercurea Ciuc, un adult de la un centru de plasament din municipiu şi doi medici. Toate cazurile au fost depistate în Miercurea Ciuc, prezenţa virusului fiind confirmate prin analize de laborator efectuate de Institutul Cantacuzino.
În instituţiile unde s-a confirmat prezenţa virusului s-au luat măsuri de dezinfecţie şi de izolare a persoanelor care au intrat în contact cu pacienţii.
Prim adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Adrian Cigăran, a declarat că jandarmul bolnav lucrează la punctul control acces al unităţii. Încă de luni, de când a început să prezinte primele simptome, încăperea în care lucra a fost dezinfectată, iar colegul care a intrat în contact cu el a fost izolat. De asemenea, încăperea de la accesul în unitate nu a mai fost folosită, iar patrularea se face acum în curtea instituţiei. Este primul caz de infectare cu virusul pandemic în rândul angajaţilor IJJ.
În ceea ce priveşte poliţistul bolnav, primul din judeţ, acesta lucrează la punct acces auto în IJP Harghita. Spaţiul respectiv a fost dezinfectat, iar colegii cu care acesta a intrat în contact sunt izolaţi acasă.
Numărul cazurilor de infectare cu AH1N1 a ajuns, în Harghita, la 44.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu AH1N1 a ajuns la 104 - Numărul cazurilor de infectare cu virusul pandemic AH1N1 a ajuns, în Harghita, la 104, ultimele îmbolnăviri fiind înregistrate în zona Odorhei.
Harghita: 70 de persoane infectate cu AH1N1 Numărul persoanelor infectate cu virusul pandemic AH1N1 a ajuns, în Harghita, la 70.
Harghita: Cinci noi cazuri de gripă nouă Cinci noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în Harghita, numărul îmbolnăvirilor înregistrate ajungând la 29.
Harghita: Primul caz de gripă nouă, la Odorheiu Secuiesc O elevă din Odorheiu Secuiesc a fost diagnisticată, la sfârşitul săptămânii, cu gripă nouă, acesta fiind primul caz de infectare cu virusul pandemic înregistrat în acest municipiu.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.