Cele mai citite
 


Hunedoara: Opt persoane vindecate de gripă nouă
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Opt persoane din judeţul Hunedoara, care au fost diagnosticate cu gripă nouă, s-au vindecat de această boală, fără să mai fie confirmate ale cazuri noi în ultimele 24 de ore, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
'Până în prezent, în judeţul Hunedoara au fost confirmate 13 cazuri de gripă nouă, pe baza analizelor efectuate de Institutul Cantacuzino. Din aceste 13 cazuri, opt persoane s-au vindecat în urma tratamentului aplicat', a explicat directorul adjunct al DSP Hunedoara.
Ultimele cazuri vindecate sunt cele ale unui elev, de 17 ani, şi al fratelui său, de 4 ani, din satul Tătărăşti, dar şi cel al unei femei, de 40 de ani, care fusese internată în spitalul din Deva.
Ceilalţi cinci bolnavi de gripă nouă se simt bine şi nu pun probleme medicale deosebite.
În continuare, rămâne închis Liceul Sportiv din Deva, unde o fetiţă de 12 ani suferă de gripă nouă, iar alte 14 eleve prezintă simptomele unei răceli, cu febră şi nas înfundat. O situaţie similară este la şcoala generală din comuna Boşorod, unde o elevă de opt ani a venit în contact cu tatăl său, revenit recent din Germania. Ambele unităţi de învăţământ vor fi redeschise după 1 decembrie.
În cursul zilei de joi, vor fi reluate cursurile la o clasă de a XI-a de la Grupul Şcolar 'Grigore Moisil' din Deva, unde un elev de 17 ani a fost diagnosticat ca suferind de gripă nouă, adolescentul numărându-se acum între cazurile vindecate de boală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: În judeţul Arad au fost confirmate 92 de cazuri de gripă nouă Arad, 6 dec /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, a declarat că în judeţ au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 92, în ultimele...
Suceava: Gravidă internată în spital cu gripă nouă Suceava, 18 dec /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat, în ultimele 24 de ore, alte şapte cazuri noi de gripă pandemică, în judeţul Suceava.
Hunedoara: Aproape 16.000 persoane, vaccinate împotriva gripei noi Aproape 16.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, motiv pentru care în judeţ au fost distribuite încă 16.000 de doze din vaccinul Cantgrip, primit de la Institutul Cantacuzino, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Arad: Trei cazuri de gripă nouă semnalate în judeţ Institutul Cantacuzino a confirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, existenţa a trei cazuri de gripă nouă în rândul membrilor unei familii din judeţul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.