Cele mai citite
 


Constanţa: La spitalul judeţean, operaţii programate şi facturi neplătite
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa intervenţiile chirurgicale în cazul bolilor cronice se fac doar pe bază de programare, prioritare fiind urgenţele, în condiţiile în care resursele financiare ale unităţii medicale sunt insuficiente.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Florian Stoian, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că nu sunt probleme cu plata salariilor şi că sunt asigurate fondurile necesare remunerării celor peste 2.000 de angajaţi ai spitalului judeţean şi ai secţiilor exterioare aferente, pentru lunile noiembrie şi decembrie.
În prezent, datoriile unităţii medicale către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare sunt de circa 15 milioane de lei, pentru o jumătate din sumă termenele de plată fiind depăşite.
'Resursele financiare sunt mai limitate în prezent, iar costurile cu intervenţiile chirurgicale sunt foarte mari. Urgenţele se asigură non-stop, însă aşa cum este în toată lumea intervenţiile chirurgicale în cazurile cronice sunt programate, bolnavii ţinând legătura cu medicii care îi au sub observaţie, cu medicul de familie, cu medicul specialist. Asta nu înseamnă că nu se mai fac operaţii în aceste cazuri', a menţionat dr. Stoian.
Referitor la acordarea concediilor fără plată, conform normelor legale în vigoare, în noiembrie salariaţii spitalului judeţean au intrat în aceste concedii câte trei zile, în timp ce în săptămâna în curs programul de lucru este mai scurt cu două ore în fiecare zi. În perioada 28-31 decembrie, vor fi zile libere neplătite, gărzile funcţionând în regim normal de 24 cu 24 de ore.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, Lămâiţa Antohi, în toate unităţile medicale din judeţ nu sunt probleme cu plata salariilor până la sfârşitul acestui an, iar fiecare echipă managerială stabileşte modalitatea în care salariaţii trebuie să intre în concediu fără plată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Operaţii ginecologice gratuite la Spitalul Isis Echipa de specialişti din cadrul Secţiei Ginecologie a Spitalului privat Isis din Constanţa susţine pe parcursul lunii februarie o nouă campanie de tratamente chirurgicale în cadrul unui proiect social de amploare intitulat 'Operaţii ginecologice gratuite'.
Giurgiu: Conducerea CAS Giurgiu are probleme cu plata salariilor personalului spitalului din Vadu Lat Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu afirmă nu ştie cum va efectua plata salariilor personalului de la Spitalul de psihiatrie din Vadu Lat pentru că autorităţile judeţene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au întârziat cu peste o lună efectuarea formalităţilor de preluare...
Braşov: Facturi de milioane de lei neachitate de CJAS spitalelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov are de achitat spitalelor de stat şi private din Braşov facturi ce însumau la sfârşitul lunii octombrie 9.449.000 lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul de contractări al CJAS, dr. Luminiţa Niţu.
Incertitudini în ceea ce priveşte plata salariilor în spitalele din ţară (grupaj I) Salariaţii mai multor spitale din România, în special cele de gradele 4 şi 5, ar putea să rămână fără lefuri în trimestrul al patrulea al acestui an, după cum au declarat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.
Preşedintele CNAS: Nu vor fi probleme în spitale în noiembrie şi decembrie cu plata salariilor şi utilităţilor Spitalele nu vor avea probleme cu plata salariilor sau a utilităţilor până la sfârşitul acestui an, a declarat vineri, la Deva, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi.
Fondul de Asigurări de Sănătate suplimentat cu peste 900.000 lei din respingerea la plată a concediilor medicale ilegale Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în doar trei săptămâni, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate şi sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, informează joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat...