Cele mai citite
 


Medicament natural pentru infecţii respiratorii
marţi, 3 februarie 2009   ::   3 Comentarii :: :: Raceala si gripa
 

Viroza respiratorie reprezintă cea mai frecventă afecţiune a sezonului rece, în fiecare an adulţii dezvoltând până la patru episoade acute de infecţii respiratorii, iar copiii până la 8-12 astfel de episoade.

Automedicaţia este o problemă care se manifestă în orice perioadă a anului, dar care ia mare amploare în anotimpul rece, odată cu creşterea incidenţei virozelor respiratorii.

Conferenţiar dr.farmacist Diana Drăgănescu, reprezentant al Colegiului Farmaciştilor din România, a declarat, vineri, în conferinţa de presă prilejuită de lansarea unei noi terapii pe bază de plante pentru infecţii respiratorii, că acestea reprezintă cauza principală pentru vizita la medic, reprezentând 66%. Ea a atras atenţia asupra consumului exagerat de antibiotice, deobicei, din proprie iniţiativă, dar şi la recomandarea medicilor.
Automedicaţia cu antibiotice în cazul virozelor respiratorii este una greşită, care poate lăsa urmări grave, a subliniat Drăgănescu. Ea a explicat că virozele respiratorii sunt în proporţie de 90% de origine virală şi nu răspund la tratamentul cu antiobiotice.
Administrarea abuzivă de antibiotice nu face altceva decât să creeze în timp rezistenţă la acest tip de medicaţie, iar dacă vreodată organismul are nevoie de ele, acestea nu îşi mai ating scopul.
Apariţia infecţiilor respiratorii este condiţionată de interacţiunea dintre virulenţa agenţilor patogeni şi capacitatea de apărare a organismului.
Majoritatea infecţiilor respiratorii sunt localizate la nivelul căilor aeriene superioare (sinuzită, rinită, amigdalită) şi numai 5% sunt reprezentate de infecţiile căilor aeriene inferioare (laringită, bronşită, pneumonii).
Cei mai afectaţi sunt copiii care fac parte dintr-o colectivitate, incidenţa infecţiilor respiratorii fiind maximă între 3 şi 5 ani.
Rata incidenţei virozelor respiratorii este de 120/1.000 de copii pe an pentru vârsta de 5 ani şi de 30-50 la 1000 de copii/an în cazul adolescenţilor.
Prof. dr. Coriolan Ulmeanu, managerul Spitalului de Pediatrie "Grigore Alexandrescu" a evidenţiat că aceşti copii au o imunitate scăzută tranzitorie la acest segment de vârstă.
El a menţionat că părinţii ai căror copii fac des viroze ar trebui să facă un test pentru imunitate la Institutul "Cantacuzino".
În ceea ce priveşte noua terapie cu Kaloba, prof. dr. Ulmeanu a spus că acesta este un medicament pe bază de plante care este recomandat atât adulţilor, cât şi copiilor, având şi acţiune de stimulare a imunităţii pe lângă cea antivirală şi antibacteriană.
Acest tip de tratament acţionează direct asupra cauzei infecţiilor, reduce severitatea simptomelor scurtând perioada de convalescenţă. Acest tip de medicaţie poate fi recomandat ca tratament profilactic.
Prof. dr. Ulmeanu consideră că este necesară o preocupare constantă şi în România în domeniul imunodeficineţei. Noul medicament este natural şi are la bază extract standardizat de Pelargonium sidoides, un fel de muşcată care creşte în zone sud-africane şi nu are efecte secundare cunoscute.
Managerul, companiei ASI Pharma International, dr. Claudiu Tronciu, a spus că medicamentul se eliberează fără reţetă în farmacii şi costă între 24 şi 27 de lei. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de raduta savu
aeste o iluzie nu am increderem folosit kaloba dar totodata si antibiotic

de Adrian
Antibioticele sunt inutile in cazul infectiilor virale. Doar organismul uman stie, in cele mai multe cazuri, sa invinga un virus. Antibioticele sunt pentru infectii nonvirale si chiar si in acest caz sunt de evitat pentru ca sunt daunatoare organismului.

Tratarea profilactica a racelii e cea mai buna solutie (tratare e impropriu spus, mai degraba prevenire). Eu prefer oscilococcinum de ex. Sau o lingurita din amestec miere de albine cu tinctura de propolis. O alimentatie corecta si bogata in vitamine are deasemenea efect profilactic.

de CristianaD
Oscillococcinum contine doar zahar, e doar un placebo. Au si medicamentele placebo rolul lor... mai ales in bolile in care organismul oricum lupta si se vindeca si singur pana la urma.

Despre Kaloba nu ma pot pronunta ca nu am folosit, sper sa nu fie tot un fîs mediatic... Am de zis numai de bine de tinctura de propolis, chiar a avut efecte vizibile la mine. Si mai bune sunt bobitele de propolis (in felul asta eviti continutul de alcool din tinctura, mai ales daca ai ficatul cu probleme) doar se gasesc mai greu.

Iar cel mai bun remediu e cel pe care l-ati zis: un sistem imunitar puternic, obtinut cu alimentatie corecta, sport si somn suficient.

Sanatate tuturor!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă formă de vaccin pneumococic Infecţiile respiratorii sunt prima cauză de îmbolnăvire a copiilor iar pneumococul este cea mai importantă cauză a infecţiilor respiratorii de cauză bacteriană, a evidenţiat prof. dr. Doina Pleşca, de la Spitalul Clinic de Copii 'Dr. Victor Gomoiu', într-o conferinţă de presă prilejuită de lansarea unei...
Kaloba - remediul natural impotriva infectiilor respiratorii Ieri, 3 octombrie 2012, in cadrul unei conferinte de presa, compania farmaceutica elvetiana Ewopharma AG a anuntat ca isi extinde portofoliul cu un nou produs, Kaloba.
Dr. Victor Olsavszky: Rezistenţa la antibiotice provoacă creşterea morbidităţii şi decese inevitabile Rezistenţa la antibiotice este o problemă globală crescândă pentru sănătatea publică a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru România.
Automedicaţia, o problemă Este o problemă care se manifestă în orice perioadă a anului, dar care în anotimpul rece, cu incidenţa răcelilor, guturaielor şi a gripelor capătă o mare amploare. Ne referim la automedicaţie, notează ziarul El Mundo.
Un nou remediu natural împotriva infecţiilor respiratorii Infecţiile respiratorii au o frecvenţă ridicată, două treimi din populaţie răceşte minimum o dată pe an iar la copiii de 10 ani frecvenţa este de patru răceli pe an, a subliniat miercuri, cu prilejul lansării unui nou produs pentru infecţii respiratorii, dr. Ana Culcer, şefa Departamentului de Neonatologie...
Studiu: 6 din 10 români tratează infecţiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic în caz de boală Peste 70% dintre români fac unul - două episoade de infecţii respiratorii în fiecare sezon rece - arată studiul naţional "Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?", dat publicităţii luni de Societatea Naţională de Medicina Familiei.