Cele mai citite
 


Incubatorul în care a fost pus bebeluşul de la Maternitatea Bucur avea probleme
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În urma expertizei efectuate de Oficiul pentru Dispozitive Medicale s-a constatat că incubatorul în care a fost pus nou născutul de la Maternitatea Bucur, care a suferit arsuri în urmă cu mai bine de o săptămână, avea probleme tehnice.
Aparatul vechi din 1973, nu asigura umiditatea, ventilaţia corespunzătoare. Reprezentanţii Oficiului vor să verifice şi modul cum s-a făcut verificarea tehnică în urmă cu două luni.
Constatările experţilor au fost trimise la Parchet.
Un bebeluş născut la Maternitatea 'Bucur' a fost adus, în 14 noiembrie, la Spitalul Clinic de Copii ''Grigore Alexandrescu'', cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Părinţii bebeluşului uitat în incubator cer daune de un milion de euro Părinţii bebeluşului care a suferit arsuri, în noiembrie 2009, după ce a fost uitat în incubator, au fost audiaţi, miercuri, la Parchetul General, ei solicitând daune de un milion de euro de la cei care vor fi găsiţi vinovaţi.
Parchetul General a dispus începerea urmăririi penale împotriva Spitalului 'Sf. Ioan' Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale faţă de Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Ioan', unde în noiembrie 2009 un bebeluş a suferit arsuri grave.
Asistenta responsabilă în cazul bebeluşului ars în incubator, suspendată 6 luni Asistentei care este considerată responsabilă de incidentul în care un bebeluş născut în 11 noiembrie, la maternitatea Bucur din Capitală, a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, din cauză că a fost uitat la incubator, i s-a retras dreptul de exercitare a profesiei pentru o perioadă de şase luni...
Nou născut cu arsuri grave, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator Un bebeluş născut în urmă cu trei zile la Maternitatea Bucur a fost adus, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Copii ''Grigore Alexandrescu'', cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.
Asistenta care a uitat în 2009 un bebeluş în incubator, condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare Asistenta Emilia Baron care a uitat, în noiembrie 2009, un bebeluş într-un incubator la Maternitatea Bucur, a fost condamnată, marţi, de Judecătoria Sectorului 4, la trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.
Dr. Alexandru Ciocâlteu: Tot sistemul de sănătate este pe sistem de avarie Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Sântul Ioan, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, a declarat pentru AGERPRES că din respect pentru unitatea pe care o conduce s-a prezentat la Parchetul General miercuri pentru a fi audiat în cazul bebeluşului ars în incubator la Maternitatea Bucur.