Cele mai citite
 


Tot mai mulţi tineri din Franţa aleg să studieze Medicina Veterinară la Cluj-Napoca
duminică, 13 octombrie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tot mai mulţi tineri din Franţa aleg să vină să studieze Medicina Veterinară la Cluj-Napoca.
"De mai mulţi ani, tineri francezi vin la Cluj-Napoca pentru a se pregăti pentru profesia de medic veterinar. Iniţial, pregătirea a fost în limba română. În urmă cu şase ani, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) a deschis linia de studii în limba engleză, dar cei mai mulţi studenţi erau din Franţa, situaţie care ne-a determinat să deschidem şi o linie de studii în limba franceză. În anul universitar 2013-2014, la Facultatea de Medicină Veterinară studiază 30 de studenţi din Franţa", a declarat, pentru AGERPRES, decanul Facultăţii de Medicină Veterinară, prof. univ. dr. Cornel Cătoi.
Universitarul clujean a arătat că un mare număr de cadre didactice din USAMV cunosc bine limba franceză, pentru a putea preda. Buna stăpânire a francezei a fost atestată de Centrul "Alpha" al Universităţii "Babeş-Bolyai". Totodată, profesorii îşi perfecţionează cunoştinţele, participând la cursuri de profil la Centrul "Alpha".
Referindu-se la vizita efectuată, joi, la USAMV, de ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, şi directorul Institutului Francez din Cluj-Napoca, Benoit Bavouset, decanul Facultăţii de Medicină Veterinară a arătat că diplomaţii francezi au dorit să cunoască instituţia clujeană de învăţământ superior şi au fost plăcuţi surprinşi de informaţiile oferite de conducerea instituţiei privitor la profilurile educaţionale, relaţiile stabile cu universităţile cu acelaşi profil de la Paris - Şcoala Naţională Veterinară de la Maisons Alfort, Lyon, cu alte universităţi franceze, precum şi cu Universitatea din Liege (Belgia), cu care se fac schimburi reciproce de studenţi şi de cadre didactice, şi doctorate în co-tutelă. Totodată, prof. univ. dr. Cornel Cătoi le-a oferit oaspeţilor francezi date despre admitere, cazarea studenţilor, practica în producţie, dar şi despre acreditarea unor noi discipline. Studenţii străini de la liniile cu predare în limbile engleză şi franceză studiază şi limba română la USAMV, pentru a putea comunica cu proprietarii de animale, tehnicienii veterinari şi alte categorii de personal activ în agricultură.
Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este singura din România care are autorizarea European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE). În dorinţa de a se asigura studenţilor o pregătire profesională în acord cu noile cerinţe europene a profesiei de medic veterinar, în acest an universitar s-a reactualizat conţinutul planurilor de învăţământ fiind introduse şi câteva discipline noi, printre care imagistică medicală, creşterea şi patologia peştilor, creşterea şi patologia noilor animale de companie (reptile, insecte etc.), terapeutică veterinară şi sănătate publică veterinară. AGERPRES/(A - autor: Carmen Fărcaşiu, editor: Dănuţ Puşcaşu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicină: imposibila întoarcere a exilaţilor /presa franceză/ Circa 2.000 de studenţi la medicină exilaţi în Belgia, România şi Spania aşteaptă arbitrajul noilor miniştri pentru a afla dacă se pot întoarce pentru a-şi încheia studiile în Franţa, informează joi Le Nouvel Observateur.
Italia: Cursuri în engleză la facultatea de medicină - contratendinţă la exodul în masă spre Spania, România şi Albania Numărul cererilor studenţilor italieni de a da teste în limba engleză pentru a urma cursurile facultăţilor de medicină cu predare în engleză a crescut, în contratendinţă la exodul în masă al absolvenţilor de bacalaureat italieni de a merge în Spania, România şi Albania pentru a se înscrie la medicină...
Ambasadorul François Saint-Paul a anunţat înfiinţarea unei "Maison de France" la Cluj-Napoca Ambasadorul Franţei în România, François Saint-Paul, a participat miercuri la deschiderea noului an universitar pentru studenţii francezi şi francofoni de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, el anunţând în cadrul evenimentului înfiinţarea unei "Maison de France" (Casă a Franţei), care...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Studenţii francezi care fac Medicina în România puşi în dificultate la întoarcerea în ţara lor / L'Alsace/ Mulţi studenţi francezi la Medicină care vor să-şi facă studiile în România au probleme la întoarcerea în Franţa. Mulţi dintre ei preferă să nu-şi termine studiile în România. La sfârşitul anului 5, se întorc în Franţa pentru a trece Examenul de Clasificare Naţională (ECN), ceea ce le va permite să-şi...
Cluj: Universităţile asigură cazarea pentru cei mai mulţi dintre studenţi Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca pune la dispoziţia studenţilor, pentru cazare, în anul de studii 2012-2013, un număr de 4.964 de locuri în căminele proprii, trei dintre ele ultramoderne, plus 216 locuri pentru doctoranzi.