Cele mai citite
 


Constanţa: Cursuri suspendate la un liceu, după confirmarea unui caz de gripă nouă
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte trei cazuri de gripă nouă au fost confirmate în judeţul Constanţa în ultimele 24 de ore, unul dintre ele la o elevă, numărul total al bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 30.
Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, a declarat, miercuri, că este vorba de doi adulţi, unul venit din străinătate, iar altul, caz local, care nu implică probleme de colectivitate, ci numai supravegherea medicală a membrilor familiei sale, şi o elevă de la Liceul 'Virgil Madgearu' din municipiul Constanţa.
Potrivit reprezentantei DJSP, în următoarele şapte zile activitatea şcolară va fi suspendată la clasa de unde provine eleva bolnavă, demarând, totodată, triajul epidemiologic al persoanelor cu care aceasta a intrat în contact şi acţiunea de dezinfecţie.
Acesta este al doilea caz din judeţul Constanţa în care este confirmată gripa nouă la un licean, primul fiind înregistrat la Grupul Şcolar 'Lazăr Edeleanu' din Năvodari.
Luna trecută, la două şcoli generale şi la patru facultăţi din campusul Universităţii Ovidius din Constanţa DJAP a făcut triajul epidemiologic şi a dezinfectat clădirile, fără a se suspenda cursurile, după ce o profesoară şi un angajat din sectorul administrativ au fost depistaţi că erau infectaţi cu virusul A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripă nouă la o elevă, cursuri suspendate Şapte noi cazuri de gripă A/H1N1 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, printre bolnavi aflându-se o elevă de clasa a IX-a.
Constanţa: Cinci cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore Alte cinci cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, însă niciunul nu are implicaţii epidemiologice în colectivităţi de preşcolari, elevi sau studenţi.
Alba: Primul caz de gripă nouă, în afara municipiului Alba Iulia Primul caz de gripă nouă în afara municipiului reşedinţă de judeţ a fost confirmat vineri în Alba la un elev al Colegiului 'Lucian Blaga' din Sebeş, alte două îmbolnăviri fiind înregistrate la doi adulţi din Alba Iulia.
Peste 40 de cazuri de gripă nouă în judeţul Alba Doi adulţi au fost confirmaţi luni cu gripă cu virus A/H1N1, zi în care elevii Colegiului 'Lucian Blaga' din Sebeş s-au reîntors la şcoală după ce cursurile au fost suspendate timp de o săptămână în urma diagnosticării cu acest virus a zece elevi de la această unitate şcolară.
Alba: Tânăr de 17 ani, diagnosticat cu gripă de tip nou Alba Iulia, 5 dec /Agerpres/ - Încă un elev de la un liceu din municipiul Sebeş a fost confirmat sâmbătă cu gripă nouă, numărul total al cazurilor de îmbolnăviri înregistrate în judeţul Alba cu virusul A/H1N1 în ultima lună fiind de 39.
Vrancea: Alte nouă cazuri de gripă nouă confirmate Focşani, 29 nov /Agerpres/ - Alte nouă cazuri de contaminare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, duminică, în judeţul Vrancea, numărul total al persoanelor diagnosticate cu gripă nouă în acst judeţ fiind de peste 50.