Cele mai citite
 


Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai importante companii farmaceutice din lume, care s-au îmbogăţit considerabil de pe urma vânzării de vaccinuri şi altor preparate împotriva virusului A/H1N1, relatează în ediţia sa miercuri cotidianul Novâie Izvestia, citând ziarul danez Information.
În cadrul anchetei ziariştilor danezi a ieşit la iveală faptul că mulţi oameni de ştiinţă dintr-o serie de comisii ale OMS încearcă să ascundă că se află, în secret, în serviciul marilor companiilor farmaceutice, de la care primesc bani în mod curent, notează cotidianul rus.

Pe fondul crizei economice globale, panica şi isteria au cuprins lumea întreagă în legătură cu pandemia de gripă porcină. Întreprinderile farmaceutice lucrează în patru schimburi, însă nu fac faţă comenzilor, din lipsă de capacităţi. Unele state cumpără vaccinuri pentru toţi locuitorii ţării lor.

În realitate, pandemia de gripă nouă este rezultatul unei campanii de PR grandioase, la scară planetară, aceasta este concluzia ce se desprinde din investigaţia ziariştilor de la Information.

Potrivit acestora, OMS a decretat pandemia de gripă porcină la presiunea consilierilor săi, între care se numără şi expertul virusolog olandez Albert Osterhaus, poreclit de presă 'Doctor Flu'. Guvernul olandez a iniţiat deja o anchetă oficială privind activitatea medicului virusolog, după ce în mass-media olandeză au apărut informaţii potrivit cărora Osterhaus este în solda mai multor companii care produc vaccinuri împotriva gripei porcine. Printre alţi consilieri ai OMC care au cerut decretarea situaţiei de pandemie figurează consultanţi plătiţi ai giganţilor Roche, RW Johnson, Glaxo Wellcome - SmithKline Beecham, firmele care au obţinut partea leului din comenzile de vaccinuri.

Comentând articolul din Information, Gregory Hartl, purtător de cuvânt al OMS, a afirmat că organizaţia nu poate să renunţe la serviciile unor consultanţi prestigioşi în domeniu numai pentru că ei sunt interesaţi financiar în promovarea uneia sau alteia dintre strategiile de combatere a unor maladii.

În opinia experţilor consultaţi de ziariştii de la publicaţia daneză Information, vânzarea vaccinurilor împotriva 'perfidului' virus A/H1N1 îi 'va trata în principal pe producătorii din domeniu de consecinţele crizei economice globale'. Într-un an, sectorul va câştiga 7 miliarde de dolari şi se va situa pe locul trei la profit după vânzările de arme şi industria sexului.

Conform datelor OMS, victime ale virusului A/H1N1 au devenit până în prezent 6.000 de persoane pe plan mondial, în timp ce gripa de sezon face în medie 500.000 de victime anual, notează ziarul danez.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia ameninţă să-şi suspende participarea la OMS Rusia şi-ar putea suspenda calitatea de membră a Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) dacă informaţiile apărute în presa occidentală despre complicitatea scandaloasă dintre consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice în decretarea pandemiei de gripă porcină se vor adeveri, a avertizat vineri Igor...
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...
Polonia se simte justificată pentru respingerea vaccinului împotriva AH1N1 Polonia este singura ţară din lume despre care se ştie că a refuzat să importe vaccinul împotriva virusului AH1N1, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi manifestându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare care produc vaccinul - temeri pe care experţii internaţionali în domeniul...
SUA: Membri ai Congresului cer o anchetă asupra British American Tobacco, suspectat de corupţie în Africa de Est Aleşi din Congresul SUA au cerut Ministerului american al Justiţiei să deschidă o anchetă asupra suspiciunilor de corupţie care vizează grupul British American Tobacco (BAT) în Africa de Est, relatează vineri AFP.
AstraZeneca pusă sub acuzare într-un caz de corupţie din Serbia Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a primit o acuzaţie penală de la autorităţile sârbe, ca parte a unei anchete care se extinde, privind o presupusă mituire de companii farmaceutice din Serbia. Grupul a declarat că a depus obiecţii juridice la instanţele de judecată cerându-le să renunţe la...
Ţările vecine vin în ajutorul Ucrainei împotriva gripei noi Slovacia, România, Polonia şi Ungaria vor trimite Ucrainei, ţară puternic afectată de epidemia de gripă nouă, ajutoare pentru lupta împotriva virusului A/H1N1, relevă un comunicat emis luni Ministerul ucrainean de Externe, citat de Interfax.