Cele mai citite
 


Ioana Muntean: 250 000 de doze de vaccin antigripal, trimise în zonele cu focar
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 250 000 de doze de vaccin împotriva gripei cu virus A/H1N1 vor fi trimise, joi, de Institutul Cantacuzino, către zonele cu focar, urmând a se începe vaccinarea persoanelor expuse riscului îmbolnăvirii, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
''Ministerul Sănătăţii a făcut o informare membrilor Cabinetului cu privire la noua gripă. Astfel, Agenţia Naţională a Medicamentului a dat autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinului cu tulpină pandemică . Mâine vor fi trimise de la Institutul Cantacuzino 250 000 de doze spre zonele cu focar şi va începe vaccinarea pentru persoanele de peste 16 ani, elevi, studenţi, personal medical şi alte categorii expuse'', a declarat Muntean.
Totodată, aceasta a menţionat că primul ministru Emil Boc a cerut informaţii specialiştilor din minister cu privire la efectele secundare pe care le-au putea avea acest vaccin şi a primit asigurări că efectele secundare sunt mai reduse chiar decât cele pe care le are vaccinul pentru gripa sezonieră.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Călăraşi: Încă 10.000 doze de vaccin antigripal aduse în judeţ O nouă tranşă de vaccin gripal pandemic va fi adus în judeţul Călăraşi, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Ministerul Sănătăţii: Institutul Cantacuzino finalizează joi procesul de înfiolare pentru al doilea lot de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii informează că Institutul Cantacuzino finalizează joi procesul de înfiolare pentru cel de-al doilea lot de vaccin antigripal, iar în următoarele trei zile lotul va trece prin procesul de etichetare şi ambalare secundară.