Cele mai citite
 


Specialiştii susţin necesitatea registrului naţional de transplant
vineri, 30 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Şeful Centrului de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, prof. dr. Istvan Benedek, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în România este nevoie de un registru naţional de transplant de celule. (Sursa: Agerpres)

„Ar trebui să existe un registru naţional, să ai donatori onorifici posibili şi să fie efectuate probe de compatibilitate, iar când are nevoie cineva de transplant de celule stem să poţi face transplantul, să ai posibili donatori. Ministerul (Sănătăţii - n.r.) este interesat. Trebuie paşi mai rapizi, fiindcă e nevoie”, a susţinut dr. Benedek.

Acesta a subliniat că ar trebui să existe circa 30-50 posibili donatori onorifici, la care să se poată apela.
Şeful Centrului de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, prof. dr. Istvan Benedek, care este organizatorul celei de-a treia Conferinţe internaţionale şi a cursului intensiv de transplant de celule stem hematopoetice, intitulată „Transplantul de celule stem hematopoetice în sindroame mieloproliferative”, ce se derulează vineri şi sâmbătă la Târgu Mureş, a precizat că evenimentul medical este şi debutul campaniei naţionale pentru înfiinţarea băncii de sânge de cordon ombilical.
Dr. Istvan Benedek s-a arătat sceptic faţă de posibilitatea ca banca de celule şi ţesuturi să fie înfiinţată la Târgu Mureş, pe motiv că este nevoie de mulţi specialişti, din acest punct de vedere doar Bucureştiul putând să-şi propună deocamdată atingerea unui asemenea obiectiv. AGERPRES/(Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.