Cele mai citite
 


Suceava: CJAS poate asigura finanţarea până la sfârşitul anului
joi, 26 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava poate asigura finanţarea serviciilor de sănătate până la sfârşitul acestui an, conform contractelor încheiate cu furnizorii, a declarat, miercuri, directorul CJAS Suceava, Cristina Iordăchel.
CJAS Suceava a solicitat laboratoarelor de radiologie o informare privind concordanţa dintre finanţarea acordată de instituţie şi cererea asiguraţilor de investigaţii radiologice pentru lunile noiembrie şi decembrie, iar din adresele primite de la reprezentanţii legali ai laboratoarelor de radiologie a rezultat că finanţarea este suficientă pentru a acoperi cererile în lunile noiembrie şi decembrie, fără a se constitui noi liste de aşteptare.
Astfel, toţi asiguraţii pot beneficia de investigaţii radiologice gratuite, dacă recomandările medicale se încadrează în prevederile contractului cadru.
Totodată, farmaciile din judeţ vor continua eliberarea de medicamente compensate şi gratuite, neexistând pericolul întreruperii eliberării acestor medicamente.
Nu există deficienţe de finanţare pentru lunile noiembrie şi decembrie în ceea ce priveşte programele naţionale de sănătate, inclusiv eliberarea testelor pentru monitorizarea glicemiei, atât în cazul copiilor, cât şi a adulţilor.
În cursul acestei luni se fac plăţi către farmacii în valoare de aproximativ 2,4 milioane de lei, dar numai pentru medicamente eliberate în cadrul programelor naţionale (diabet, oncologie, transplant, etc) şi testele pentru monitorizarea glicemiei. Peste 1,1 milioane de lei au fost deja plătiţi, diferenţa de încă 1,3 milioane de lei urmând a fi plătita în cursul zilelor următoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJAS Suceava are restanţe mai vechi de un an la medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava are restanţe la plata facturilor la medicamente vechi de peste un an, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.
Farmaciile sucevene au primit banii pentru reţetele onorate Suceava, 29 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a achitat celor aproximativ două sute de farmacii cu care are contract suma de 6,5 milioane de lei, reprezentând contravaloarea medicamentelor compensate şi gratuite onorate în lunile iunie şi iulie 2009.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara...