Cele mai citite
 


Mehedinţi: Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, distribuit
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat, joi, acţiunea de distribuire a vaccinului contra virusului HPV, a declarat pentru AGERPRES directorul adjunct pe probleme de epidemiologie, Marinică Stoian.
Potrivit sursei citate, în prima etapă DSP Mehedinţi a achiziţionat un număr de 1.050 doze de vaccin care a fost repartizat medicilor şcolari pentru vaccinarea fetiţelor din clasele VI şi VII, pentru prevenirea apariţiei la acestea a cancerului de col uterin.

'La nivelul judeţului am cartografiat un număr de 2.787 fetiţe. Vaccinul nu este obligatoriu, iar părinţii care nu doresc să-l administrăm copiilor pot să refuze vaccinarea, fără însă să dea vreo explicaţie sau alt gen de declaraţie. Vaccinul se află pe piaţă de şapte ani, deci aceştia nu au de ce să se teamă', a precizat Stoian.

Conform unei statistici a Ministerului Sănătăţii, România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea la femei prin cancer de col uterin, cu un ritm de şase ori mai mare decât în celelalte ţări europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Mehedinţi: Peste 2.000 de doze de vaccin contra cancerului de col uterin, expirate Drobeta-Turnu Severin, 4 mar /Agerpres/ - Directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat vineri pentru AGERPRES că 2.200 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost scoase din uz şi vor fi denaturate în perioada care urmează.
Mehedinţi: Dezinteres faţă de vaccinarea împotriva HPV Drobeta Turnu Severin, 25 ian /Agerpres/ - Doar 119 fetiţe din cele 2.787 din judeţul Mehedinţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, de la începutul campaniei de vaccinare la mijlocul semestrului al doilea al anului 2009.
Călăraşi: Peste 390 de persoane vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de persoane au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...
Mehedinţi: DSP va repartiza primele 4600 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi va începe săptămâna aceasta repartizarea dozelor de vaccin antigripal primite de la Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Romaniţa Ionovici.