Cele mai citite
 


Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Agenţia Naţională a Medicamentului a avizat vaccinul pentru gripa nouă produs de Institutul ''Cantacuzino'', motiv pentru care el va începe să fie distribuit, din 26 noiembrie, primele transporturi fiind dirijate către Bucureşti şi judeţe din Moldova.

''Dozele de vaccin vor fi transportate pe trasee organizate, cu tiruri frigorifice, care vor fi însoţite de jandarmi. Primele aproximativ 240.000 de doze vor fi dirijate spre judeţele din Moldova şi spre Bucureşti, unde sunt focare, iar în următoarele două - trei zile vor fi distribuite şi în celelalte zone. Pentru asigurarea transportului am beneficiat de sprijinul Ministerului Transportului şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, dr. Raed Arafat subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Primele persoane care vor fi imunizate cu vaccinul Antigrip, realizat de Institutul 'Cantacuzino'', vor fi elevii din şcolile şi liceele oraşelor unde există focare - Iaşi şi Bucureşti.

De asemenea, va fi vaccinat personalul medico-sanitar, personalul angajat în cadrul Poliţiei de Frontieră de la graniţa cu Ucraina şi locuitorii din satele aflate în acea zonă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului interimar Ioana Muntean a afirmat, miercuri, că Ministerul Sănătăţii a făcut o informare membrilor Cabinetului cu privire la gripa nouă.

'Va începe vaccinarea persoanelor de peste 16 ani - elevi, studenţi, personal medical şi alte categorii expuse'', a precizat Ioana Muntean.

Potrivit purtătorului de cuvânt, primul-ministru Emil Boc le-a solicitat specialiştilor din MS informaţii cu privire la efectele secundare pe care le-ar putea avea acest vaccin şi a primit asigurări că efectele secundare sunt mai reduse chiar decât cele pe care le are vaccinul pentru gripa sezonieră.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele doze de vaccin vor pleca în zonele de focar Agenţia Naţională a Medicamentului a avizat vaccinul pentru gripa nouă produs de Institutul ''Cantacuzino''.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ioana Muntean: 250 000 de doze de vaccin antigripal, trimise în zonele cu focar Aproximativ 250 000 de doze de vaccin împotriva gripei cu virus A/H1N1 vor fi trimise, joi, de Institutul Cantacuzino, către zonele cu focar, urmând a se începe vaccinarea persoanelor expuse riscului îmbolnăvirii, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Iaşi: Vaccinul pentru virusul pandemic, sub semnul îndoielii Reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene susţin că aproape 80.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică vor fi aduse joi noaptea la Iaşi, în timp ce cadrele medicale sau chiar elevii refuză să se supună unor astfel de imunizări.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Prof.dr. Adrian Streinu Streinu Cercel, primul român care s-a vaccinat Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a vaccinat împotriva gripei cu virus AH1N1, fiind primul român imunizat în campania care a demarat vineri dimineaţă.