Cele mai citite
 


Vâlcea: Femei, victime ale violenţei conjugale, internate la Centrul social maternal
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 150 de femei, victime ale violenţei în familie, au fost consiliate şi tratate, în ultimii doi ani, la Centrul maternal din Râmnicu Vâlcea.
'Din păcate, trăim într-un ev mediu al familiei, al acelui patriarhat arhaic, unde bărbatul este capul familiei, tiranul care decide totul. Femeia trebuie supusă tuturor refulărilor soţului, care îşi găsesc satisfacţie prin violenţă, alcool, gelozii. Din păcate, copiii sunt martorii acestor scene', a declarat dr. Roxana Radu, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea.

Potrivit acesteia, femeile care ajung la Centrul maternal sunt 'în ultimul stadiu de disperare'. 'Au acea mentalitate că ce să facă ele singure, cu copii de crescut. Aşa cum este soţul, măcar e o sursă de venit pentru bugetul familiei. Ne va trebui mult în actuala societate românească ca femeia să îşi recapete demnitatea, şi nu vreau să intru în societatea rurală, unde este cu adevărat dezastru la nivel de violenţă şi lipsă de respect pentru femeie', a susţinut Roxana Radu.

Centrul pentru victimele violenţei în familie din Râmnicu Vâlcea a fost înfiinţat în anul 2007 şi are o capacitate de 24 de locuri. De la înfiinţare, peste 322 de persoane au beneficiat de consiliere socială, consiliere psihologică, consiliere juridică şi servicii medicale.

Potrivit dr. Roxana Radu, aproximativ 176 de mame, victime ale violenţei conjugale, au fost internate la acest centru în cei doi ani de funcţionare, din care 141 mame însoţite de copii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: 65 de mame minore, monitorizate de DGASPC Peste 60 de mame minore din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Horezu sunt în programul de monitorizare post-integrare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea (DGASPC), a declarat, miercuri, directorul adjunct al instituţiei, dr. Roxana Radu.
Vâlcea: Peste 20 de nou născuţi au fost abandonaţi în maternităţile din judeţ de la începutul anului Un număr de 23 de nou născuţi au fost abandonaţi de mame în spitale din judeţul Vâlcea de la începutul anului şi până în prezent, a declarat miercuri directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Antonie Ceauşu, în cadrul unei şedinţe la Instituţia Prefectului...
Proiect social pentru persoane defavorizate lansat la Râmnicu Vâlcea Râmnicu Vâlcea, 3 mar /Agerpres/ - Un proiect social pentru incluziunea persoanelor defavorizate, derulat de Fundaţia 'Inimă pentru Inimă', a fost lansat joi la Râmnicu Vâlcea.
Aproximativ 200 de copii din Vâlcea suferă de autism, potrivit unui raport al DGASPC Aproximativ 200 de copii suferind de autism sunt monitorizaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, a declarat miercuri directorul instituţiei, Nicolae Badea, în şedinţa Comitetului pentru Dialog Social de la Instituţia Prefectului.
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
Vâlcea: Un cămin de bătrâni din comuna N. Bălcescu, preluat de DGASPC Un cămin de bătrâni construit în comuna Nicolae Bălcescu a fost preluat luni de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Nicolae Badea.