Cele mai citite
 


Conferinţă internaţională de transplant de celule stem
vineri, 30 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

A treia Conferinţă Internaţională şi Curs Intensiv de Transplant de celule stem hematopoetic, intitulată „Transplantul de celule stem hematopoetice în sindroame mieloproliferative”, şi-a început, vineri, lucrările la Târgu Mureş, reuniunea urmând a se desfăşura timp de două zile. (Sursa: Agerpres)

Şeful Centrului de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, prof. dr. Istvan Benedek, organizatorul evenimentului, a declarat că această conferinţă este unicat în ţară şi reuneşte în jur de o sută de specialişti în domeniu, printre care şi o serie de somităţi internaţionale din Anglia, Spania, Franţa, Germania şi Ungaria.

„Avem plăcerea să vă anunţăm că sunt aici somităţi din lumea transplantologiei, în jur de 10-12 profesori, cei mai mari din Europa. Se discută problema transplantului în sindroame mieloproliferative cronice şi acute, practic leucemii, transplantul, locul transplantului, când e indicat să se facă, când poate fi benefic şi ce se întâmplă cu bolnavul după transplant”, a arătat dr. Benedek.
Acesta a precizat că printre personalităţile prezente la conferinţa de la Târgu Mureş se regăseşte şi John M. Goldman, de la Departamentul de Hematologie al Colegiului Imperial de Medicină şi al Spitalului Hammersmith, din Londra.
La conferinţa de la Târgu Mureş vor fi abordate subiecte precum managementul şi deciziile de tratament în leucemia mieloidă cronică, rolul imunoterapiei în tratamentul şi transplantul sindroamelor mieloproliferative, managementul leucemiei mieloide cronice în sarcină sau transplantul de celule stem hematopoetice în leucemia acută mieloblastică.
AGERPRES/(Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.