Cele mai citite
 


Lotul de vaccinuri care a provocat reacţii adverse în Canada a fost folosit aproape în întregime
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un lot de 172.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine, dintre care unele au provocat reacţii alergice violente, a fost utilizat aproape în întregime, au recunoscut miercuri autorităţile canadiene, precizând că reacţiile adverse au fost totuşi puţin numeroase, relatează AFP.
Din acest lot, 'circa 15.000 de doze nu au fost utilizate', a precizat în cadrul unei conferinţe de presă dr. Danielle Grondin, din cadrul Direcţiei generale a bolilor infecţioase şi pentru măsuri de urgenţă din cadrul Agenţiei de sănătate publică din Canada.

Şase reacţii alergice violente au fost observate la persoanele inoculate cu vaccinuri din acest lot, ceea ce a determinat stoparea utilizării sale, dar toţi oamenii afectaţi s-au vindecat, au indicat la începutul săptămânii responsabilii canadieni.

Miercuri, atât ministrul sănătăţii, Leona Aglukkaq, cât şi directorul Agenţiei de sănătate publică, dr. David Butler-Jones, au insistat asupra bunei funcţionări a sistemului de supraveghere care a permis detectarea acestei anomalii.

Şocurile anafilactice asociate lotului de vaccinuri Arepanrix, fabricat de GlaxoSmithKline, au reprezentat o proporţie de 4 din 100.000, în timp ce rata normală de incidenţă este 1 la 100.000.

Pentru numărul total de 15 milioane de doze vaccin deja administrate în Canada, rata de incidenţă a reacţiilor alergice este net inferioară, stabilizându-se 0,32/100.000, a subliniat dr. David Butler-Jones.

În condiţiile în care un canadian din patru este imunizat împotriva virusului A/H1N1, iar răspândirea maladiei a fost stopată în mai multe provincii, campania de vaccinare continuă, alte 2,9 de milioane de doze urmând să fie administrate săptămâna viitoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Canada va dona OMS 5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine Guvernul canadian a anunţat joi că va face o donaţie de cinci milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la care se adaugă şi suma de şase milioane de dolari (5,6 milioane de dolari americani) cu titlu de contribuţie la lupta împotriva pandemiei mondiale...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Galaţi: Medicii nu se înghesuie să se vaccineze împotriva virusului A/H1N1 Primele doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 au început să fie administrate încă de miercuri la Galaţi, dar procedura de vaccinare se desfăşoară cu greutate, a anunţat, joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Ministrul Sănătăţii: Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie, dozele de vaccin au fost achiziţionate şi se distribuie în teritoriu, a declarat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Grecia a început campania de vaccinare împotriva gripei pandemice Autorităţile sanitare din Grecia au lansat luni campania de vaccinare împotriva virusului gripei A(H1N1), transmite AFP.