Cele mai citite
 


Iaşi: Copil de grădiniţă, confirmat cu virusul pandemic
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O clasă de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 20 din Iaşi a fost închisă pentru şapte zile, după ce un copil a fost diagnosticat cu gripă nouă, susţin autorităţile sanitare locale.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu, a declarat, joi, că specialiştii de la Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti au confirmat infectarea cu virusul A/H1N1 a unui număr de 13 persoane, din care patru provin din colectivităţile şcolare, iar alte nouă sunt persoane adulte.
Unul dintre cei trei copii, susţine Voicescu, este înscris la Grădiniţa cu program prelungit nr. 20 din Iaşi.
'Activitatea de învăţământ a fost suspendată pentru o perioadă de şapte zile la grupa respectivă, iar triajul epidemiologic a fost efectuat', a declarat Marius Voicescu.
În ceea ce priveşte ceilalţi doi copii, aceştia sunt un elev de la clasa a IV-a din cadrul şcolii generale nr.22, precum şi un elev de clasa a XII-a de la Liceul CFR. În ambele cazuri orele de curs au fost suspendate şapte zile.
Potrivit sursei citate, până în prezent la Iaşi, s-au înregistrat 236 de cazuri, din care 179 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar restul de 57 sunt confirmate pe criterii epidemiologice întrucât sunt contacţi de grad zero.
Marius Voicescu susţine că, în cursul nopţii de joi spre vineri, primele doze de vaccin pentru gripa tip AH1N1, produs de Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti vor ajunge la Iaşi.
'Distribuţia a început vineri, vizate fiind zonele unde sunt focare. La Iaşi, dozele de vaccin, 78.000 vor ajunge pe parcursul nopţii şi vor fi depozitate într-un loc special. Transportul se va realiza cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor', a explicat Marius Voicescu.
Purtătorul de cuvânt al DSP susţine că vaccinurile vor fi utilizate pentru imunizarea elevilor de liceu, a studenţilor, a personalului sanitar, precum şi a personalului din armată şi din Ministerul de Interne.
Acesta a precizat că pe baza recomandărilor Centrului Naţional de Coordonare pentru Gripa Aviară care vor fi transmise vineri, se vor stabili şi criteriile de prioritate cu privire la vaccinare. De asemenea, în privinţa spitalelor se va stabili o ordine a priorităţilor şi se va lua legătura cu medicii şcolari în vederea vaccinării elevilor şi studenţilor. La fel se va proceda în vederea imunizării personalului serviciilor esenţiale precum poliţie, armată.
'Vaccinul împotriva virusului gripei noi nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis. Vaccinarea împotriva virusului pandemic A/H1N1 este recomandată, dar nu obligatorie', au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vaccinul pentru virusul pandemic, sub semnul îndoielii Reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene susţin că aproape 80.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică vor fi aduse joi noaptea la Iaşi, în timp ce cadrele medicale sau chiar elevii refuză să se supună unor astfel de imunizări.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.
Iaşi: Aproape 30.000 de vaccinuri administrate de teama gripei pandemice Aproape 30.000 de persoane s-au imunizat până acum faţă de gripa A/H1N1, cele mai multe vaccinându-se în cursul săptămânii trecute, potrivit autorităţile sanitare locale.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.