Cele mai citite
 


Iaşi: Vaccinul pentru virusul pandemic, sub semnul îndoielii
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene susţin că aproape 80.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică vor fi aduse joi noaptea la Iaşi, în timp ce cadrele medicale sau chiar elevii refuză să se supună unor astfel de imunizări.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat că în cursul nopţii vor ajunge 78.000 de doze de vaccin pentru gripa de tip A/H1N1, produs de Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti.
Vaccinul împotriva virusului gripei pandemice nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis, însă dozele care vor ajunge la Iaşi vor fi utilizate pentru imunizarea elevilor de liceu, a studenţilor, a personalului sanitar, precum şi a personalului din armată şi din Ministerul Administraţiei şi Internelor.
În timp ce reprezentantul DSP Iaşi afirmă că pe baza recomandărilor Centrului Naţional de Coordonare pentru Gripa Aviară se vor transmite vineri care vor fi criteriile prioritare cu privire la vaccinare, o parte dintre angajaţii din spitale refuză să facă astfel de imunizări.
'Nu s-a făcut o campanie de informare asupra acestui vaccin. În plus, nu sunt indicaţii privind efectele secundare, aşa cum ar trebui să fie în cazul oricărui medicament lansat pe piaţă. Producătorul nu-şi asumă responsabilităţi în cazul în care apar elemente negative. Ca medic, îmi cunosc drepturile de pacient, aşa că refuz o astfel de vaccinare' - a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
La rândul său, prof. univ. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, afirmă că nu este încă decis să îşi facă o vaccinare.
Aceleaşi răspunsuri le dau şi o parte dintre părinţii elevilor. În cazul în care au copii care urmează cursurile gimnaziale, părinţii susţin că vaccinarea nu le va permite dezvoltarea sistemului imunitar, motiv pentru care preferă ca aceştia să nu fie imunizaţi încă.
Potrivit statisticilor făcute publice joi de reprezentanţii DSP, până în prezent, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 236 cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, din care 179 au fost confirmate de Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti iar restul de 57 sunt confirmate pe criterii epidemiologice, întrucât sunt contacţi de grad 0. Ultimele 13 cazuri, din care unul la un preşcolar, au fost confirmate în cursul zilei de joi.
În ceea ce priveşte numărul persoanelor care se află spitalizate din cauza virusului pandemic, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că au fost confirmate zece cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă la persoane adulte internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Confirmarea a fost făcută miercuri, 25 noiembrie. De asemenea, alte zece persoane se află în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar 'Sfântul Spiridon', cinci dintre ele fiind intubate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: Activitatea în UPU întreruptă de teama gripei noi Activitatea din Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a fost întreruptă timp de mai multe ore după ce o femeie din suburbia Valea Lupului a ajuns la spital.
Iaşi: Copil de grădiniţă, confirmat cu virusul pandemic O clasă de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 20 din Iaşi a fost închisă pentru şapte zile, după ce un copil a fost diagnosticat cu gripă nouă, susţin autorităţile sanitare locale.