Cele mai citite
 


Gorj: Au scăzut virozele şi pneumoniile
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii înregistrate în perioada 17-24 noiembrie de Direcţia de Sănătate Publică Gorj a scăzut faţă de săptămâna 10-17 noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, săptămâna trecută au fost semnalate 905 cazuri de viroze şi 433 de pneumonii, numărul scăzând aproape la jumătate faţă de cea precedentă.
'În ultima săptămână au fost înregistrate 905 de viroze, cele mai multe, 363 la persoanele cu vârsta curpinsă între 15-29 ani şi 268 la cele cu vârsta între 5-14 ani. Au fost şi 54 de persoane care au necesitat internare pentru tratament de specialitate, cele mai multe cazuri fiind la copii cu vârsta între 1-4 ani - 24. În ce priveşte pneumoniile, în perioada menţionată au fost 433 de cazuri, majoritatea la persoanele între 30-64 ani, 120 şi 15-29 ani, 106. Au fost şi 84 de internări, cele mai multe la grupa de vârstă 1-4 ani, 26 de copii având nevoie de tratament în spital. Nici în această săptămână nu s-a înregistrat niciun caz de gripă', a precizat Elena Piţian.
Purtătorul de cuvânt al DSP a adăugat că, în urmă cu două zile, au ajuns dozele gratuite de vaccin antigripal, până în prezent fiind distribuită aproape toată cantitatea pentru medicii de familie din judeţ.
'Urmează ca medicii de familie să înceapă vaccinarea împotriva gripei de sezon. Fiecare hotărăşte care sunt primele categorii de persoane pe care le vor vaccina, dar, cel mai probabil, cei dintâi vor fi vârstnicii de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi copiii', a încheiat Elena Piţian.
La nivelul judeţului au fost catagrafiate pentru vaccinul antigripal 54.000 de persoane, în această primă tranşă fiind aduse doar 19.000 de doze, urmând ca restul să ajungă până la sfârşitul anului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere Direcţia de Sănătate Publică Gorj a înregistrat, în săptămâna 27 octombrie - 3 noiembrie, aproximativ 800 de cazuri de viroze şi pneumonii, numărul acestora crescând de la ultima centralizare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor s-a dublat Direcţia de Sănătate Publică Gorj a înregistrat, în săptămâna 1-8 decembrie, peste 2.000 de cazuri de viroze şi pneumonii, numărul acestora dublându-se de la ultima centralizare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Gorj: Număr mai mic de viroze şi pneumonii datorită vacanţei preşcolarilor şi şcolarilor Numărul cazurilor de viroze înregistrat în ultima perioadă la nivelul judeţului este în scădere comparativ cu cel din săptămânile anterioare, motivul fiind acela că principala categorie afectată, copiii cu vârsta între 5-14 ani, nu s-a mai aflat în colectivităţi mari, a declarat miercuri, purtătorul...
Gorj: Numărul virozelor şi al pneumoniilor continuă să crească Numărul virozelor şi al pneumoniilor s-a dublat în ultima săptămână, Direcţia de Sănătate Publică Gorj înregistrând în perioada 3-10 noiembrie peste 1.700 de îmbolnăviri, faţă de săptămâna 27octombrie - 3 noiembrie când au fost înregistrate circa 800 de viroze şi pneumonii.