Cele mai citite
 


Aproape toate persoanele decedate din cauza gripei A din regiunea Lvov au fost tratate cu Tamiflu
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 95-96% dintre persoanele care au decedat din cauza gripei noi în regiunea Lvov (vestul Ucrainei) au fost tratate cu Tamiflu - a informat joi şeful Direcţiei regionale de sănătate Viktor Kimakovici, citat de agenţia de presă Unian.
'Tamiflu nu este un panaceu. Este un antiviral. Nu pot să precizez în acest moment gradul de influenţă al acestuia în tratamentul bolnavilor de gripă nouă', a spus responsabilul ucrainean, precizând că respectivul medicament nu a putut fi prescris în cazul persoanelor cu insuficienţă renală întrucât este un preparat nefrotoxic şi poate complica situaţia la acest gen de pacienţi.

El a mai spus că în perioada epidemiei de gripă porcină, regiunea Lvov a fost asigurată 100% cu Tamiflu, iar în prezent se înregistrează un excedent de acest preparat la unităţile medicale din regiune.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat anterior 39 de cazuri de infectare cu tulpina virusului A/H1N1 rezistente la medicamentul produs de laboratorul elveţian Roche.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Precizări privind Tamiflu În urma înmulţirii cazurilor de gripă nouă pe teritoriul României şi apariţiei în presă a unor informaţii eronate, Roche România face următoarele precizări cu privire la medicamentul antiviral Tamiflu: medicamentul
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...
Gripa nouă şi infecţiile respiratorii au făcut deja 81 de victime în Ucraina Cel puţin 81 de persoane au decedat în Ucraina din cauza virusului A/H1N1 şi a infecţiilor respiratorii acute care afectează circa jumătate de milion de locuitori dintr-o populaţie de 46 milioane cât numără Ucraina, potrivit unui nou bilanţ oficial dat publicităţii miercuri de Ministerul ucrainean al...
Ţările vecine vin în ajutorul Ucrainei împotriva gripei noi Slovacia, România, Polonia şi Ungaria vor trimite Ucrainei, ţară puternic afectată de epidemia de gripă nouă, ajutoare pentru lupta împotriva virusului A/H1N1, relevă un comunicat emis luni Ministerul ucrainean de Externe, citat de Interfax.
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
O nouă donaţie de Tamiflu către Organizaţia Mondială a Sănătăţii Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Un număr de 5,65 milioane de cutii cu medicamentul antiviral Tamiflu (oseltamivir) au fost donate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.