Cele mai citite
 


Asistenţii maternali ameninţă cu greva foamei
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenţii maternali ameninţă cu greva foamei şi încetarea spontană a activităţii lor şi cu intenţia de a preda copiii pe care îi au în grijă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.
Asistenţii maternali spun că vor face toate aceste demersuri dacă nu li se vor plăti drepturile salariale restante care ar fi trebuit plătite pe data de 9 noiembrie.
'Cei de la Ministerul Administraţiei şi Internelor ne-au spus că nu este de competenţa lor, iar de la Ministerul Finanţelor Publice nu am primit nici un răspuns. Oamenii sunt într-o situaţie disperată, au venit la noi şi au ameninţat că îi aduc pe copii la Direcţie. Nu au bani ca să trăiască, dar să îi mai întreţină şi pe cei mici', a afirmat liderul de sindicat ai acestor asistenţi maternali.
La nivelul DGASPC este nevoie de 30 miliarde lei vechi pentru a acoperi plata salariilor aferente lunilor octombrie şi noiembrie, alte 12 miliarde lei vechi pentru plata bunurilor, serviciilor, inclusiv stocurile de bunuri pînă la 6-7 ianuarie.
Cea mai mare sumă, 91 miliarde lei vechi o reprezintă subvenţiile de stat şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, circa 28.000, la nivelul judeţului.
Pentru a primi fondurile restante, circa 500 de angajaţi ai DGASPC au organizat, în ziua de 13 noiembrie, un marş de protest în centrul municipiului Focşani în care au cerut autorităţilor locale să facă demersuri la Guvern pentru alocarea de fonduri suplimentare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...
Vaslui: Asistenţii maternali nu şi-au mai primit salariile de două luni de zile Cei peste 1.200 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui nu şi-au mai primit salariile şi alocaţiile de hrană pentru copiii pe care îi au în îngrijire de două luni de zile.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.