Cele mai citite
 


Gripa A/H1N1 în Franţa: se înmulţesc cazurile grave, bilanţul ajunge la 68 de morţi
vineri, 27 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de gripă A/H1N1 se accelerează în Franţa, unde 22 noi decese au fost înregistrate în decurs de o săptămână, ridicând numărul total al morţilor la 68 în Franţa metropolitană /Franţa fără departamentele şi teritoriile de peste mări/, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Roselyne Bachelot, informează AFP.
''S-a mai spus deja, dar de această dată într-un mod şi mai brutal, epidemia de gripă H1N1 se accelerează'' şi ''creşterea incidenţei gripei este însoţită de cea a formelor grave şi a deceselor'', a declarat dna Bachelot într-o conferinţă de presă.

Institutul naţional de supraveghere sanitară /INVS/ a înregistrat 22 noi cazuri de deces în decurs de o săptămână, ceea ce sporeşte la 68 numărul cazurilor în Franţa metropolitană de la declanşarea epidemiei, a precizat ea.

Potrivit declaraţiilor ministrului, ritmul este de 8-10 noi cazuri pe săptămână, înainte de o ''accelerare'' a epidemiei.

Printre altele, ministrul francez a menţionat o accelerare a campaniei de vaccinare, cu 750.000 de persoane vaccinate până în prezent, inclusiv personalul din spitale.**
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia: patru decese de gripa A/H1N1, 15 morţi în total Patru persoane au decedat miercuri din cauza virsului A/H1N1, ceea ce ridică la 15 numărul total al morţilor de noua gripă în Turcia, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.
Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.
MS: 35 de noi cazuri de gripă A/H1N1 În ultimele 24 ore au fost înregistrate 35 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi trei decese la persoane cu afecţiuni cronice, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii.
Gripa A/H1N1: Pacienţii cu risc trebuie să ia rapid antivirale /OMS/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ le-a cerut joi medicilor să le administreze rapid antivirale pacienţilor cu risc pentru a evita dezvoltarea de maladii grave şi aglomeraţia din spitale, relatează AFP.
Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/ Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.