Cele mai citite
 


Un regim alimentar mai sărac în calorii, dar mai bogat în grăsimi nesaturate, ajută memoria
marţi, 3 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Un regim alimentar care are un număr al caloriilor cu 30% mai mic, dar este bogat în acizi graşi nesaturaţi, ajută funcţionării memoriei, conform unor cercetători germani al căror studiu, realizat pe un eşantion de voluntari cu o medie ded vârstă de 60 de ani, a fost publicat luni, transmite AFP.

Aceste rezultate confirmă concluziile unor teste precedente realizate pe animale, susţin autorii săi în ultimul număr al revistei americane a PNAS.

Acest studiu a fost realizat pe un grup de 50 de bărbaţi şi femei, ale căror funcţii mentale au fost testate timp de trei luni, precizează Dr A.V Witte de la Universitatea din Munster (Germania), coordonatorul acestui studiu.
Cercetătorii germani i-au împărţit pe voluntari în trei grupuri, dintre care un grup a primit un regim alimentar cu un aport caloric redus cu 30%, un al doilea grup a urmat un regim alimentar în care a fost crescut procentul de acizi graşi nesaturaţi cu 20%, iar a al treilea grup a fost păstrat drept martor al experimentului, fără a-i fi modificată alimentaţia.
Experimentele susţinute pe animale de laborator au demonstrat că o alimentaţie mai săracă în calorii dar mai bogată în acizi graşi nesaturaţi, care se găsesc din abundenţă în uleiul de măsline şi în peştele gras (somon, ton sau sardine), contribuie la o îmbunătăţire a memoriei. Aceste concluzii au fost confirmate şi în urma testului realizat pe voluntari de către cercetătorii germani.
"Din câte cunoaştem, acesta este primul studiu care demonstrează că o reducere a numărului caloriilor din regimul alimentar al persoanelor în vârstă duce la o îmbunătăţire a memoriei", susţin autorii în materialul publicat de revista americană.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetătorii americani au descoperit gena care transformă carbohidraţii în grăsimi O echipă de cercetători din SUA a descoperit gena responsabilă pentru transformarea carbohidraţilor în grăsimi, oferind noi indicii despre felul în care organismul metabolizează carbohidraţii şi modul în care aceştia contribuie la apariţia obezităţii.
Grăsimea, eficientă în curele de slăbire Dacă vă supravegheaţi cu atenţie greutatea şi doriţi să slăbiţi, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să nu evitaţi grăsimea. Ea chiar contribuie la scăderea în greutate, datorită senzaţiei de saţietate, explică The Boston Globe.
Grăsimile, alimentarea şi sănătatea Institutul naţional de diabet, nutriţie şi boli metabolice "Prof. N.C. Paulescu", împreună cu Fundaţia pentru Alimentaţie Sănătoasă şi cu sprijinul Unilever South Central Europe au organizat workshop-ul cu tema "Grăsimile alimentare şi sănătatea în actualitate"
Ananasul - regele fructelor Ananasul este o plantă erbacee, perenă, din familia Bromeliaceae şi singura din această familie care produce fructe comestibile.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI / Nicolae Hâncu: Micul dejun - unul dintre cele mai simple şi eficiente moduri de a mânca sănătos O viaţă sănătoasă înseamnă înainte de toate o alimentaţie sănătoasă, însă pentru a realiza acest lucru trebuie să se ţină cont de cele trei mese principale ale zilei, dintre care cea mai importantă e micul dejun, spun specialiştii nutriţionişti.
Obezitatea, un pericol Bucureşti, Agerpres/ - În România, una din două persoane are probleme cu greutatea (conştientizate sau nu) şi una din patru este obeză.