Cele mai citite
 


Prof.dr. Adrian Streinu Streinu Cercel, primul român care s-a vaccinat
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a vaccinat împotriva gripei cu virus AH1N1, fiind primul român imunizat în campania care a demarat vineri dimineaţă.
Diferenţa dintre vaccinul AH1N1 şi vaccinul împotriva gripei sezoniere este aceea că cel dintâi are o singură tulpină, iar celălalt are trei tulpini.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a subliniat că virusul a suferit deja mutaţii, şapte ţări anunţând acest lucru: Brazilia, China, SUA, Japonia, Mexic, Ucraina şi Norvegia.

Specialistul a explicat că înainte de vaccinare este necesară o consultaţie minimă, pentru a verifica dacă cel imunizat nu suferă de altă boală acută sau este alergic la ou.
Dozele de vaccin vor fi repartizate în toată ţara până duminică. De luni, va începe imunizarea pe tot teritoriul României.

Primul ziarist care s-a vaccinat a fost Valentin Popescu, de la Antena 3, care a declarat apoi că a fost 'mai uşor' decât s-a aşteptat.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a menţionat că cei care observă reacţii deosebite la vaccinare să-şi anunţe medicul de familie.

Primele doze de vaccin contra virusului AH1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, au fost transportate joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.

Agenţia Naţională a Medicamentului a avizat vaccinul pentru gripa nouă produs de Institutul Cantacuzino iar acesta a început să fie distribuit joi, primele transporturi fiind dirijate către Bucureşti şi judeţe din Moldova.

Primele persoane care vor fi imunizate cu vaccinul Antigrip vor fi elevii din şcolile şi liceele oraşelor unde există focare - Iaşi şi Bucureşti. De asemenea, va fi vaccinat personalul medico-sanitar, personalul Poliţiei de Frontieră de la graniţa cu Ucraina şi locuitorii din satele aflate în acea zonă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Primele doze de vaccin vor pleca în zonele de focar Agenţia Naţională a Medicamentului a avizat vaccinul pentru gripa nouă produs de Institutul ''Cantacuzino''.
Virusul gripei A a cunoscut mutaţii, dar sporadice în opinia experţilor Se pare că noul virus gripal A/H1N1 a suferit mutaţii, în Norvegia, Italia şi în alte ţări ale lumii. Experţii nu au căzut însă de acord: în unele articole scriu că mutaţia este nesemnificativă, în altele că ea ar face virusul mai periculos. În Norvegia oamenii de ştiinţă au cules eşantioane de sânge...
Streinu Cercel: Prioritatea mea, asigurarea asistenţei medicale până la sfârşitul anului Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat miercuri, cu prilejul Forumului privind managementul boilor cronice şi provocările pentru secolul XXI, că principala sa preocupare în calitate de secretar de stat este să asigure funcţionarea sistemului până la sfârşitul anului, cu atât mai mult cu cât spitalele...