Cele mai citite
 


Kosovo/H1N1: un ministru se lasă vaccinat pentru a convinge corpul medical
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul kosovar al sănătăţii, Alush Gashi, a fost primul care s-a lăsat să fie vaccinat joi în Kosovo contra virusului gripei H1N1, pentru a convinge personalul medical, până acum foarte reticent, să îi urmeze exemplul, potrivit unei surse guvernamentale, transmite AFP.
'Gripa nu ne va ocoli. Aşa că este necesar ca toată lumea să fie protejată şi unul dintre cele mai bune mijloace este de a fi vaccinat', a declarat ministrul, într-un comunicat difuzat de serviciile sale.

Mai mulţi responsabili ai sănătăţii s-au lăsat apoi să fie vaccinaţi.

Kosovo a primit săptămâna trecută o donaţie de 5.000 de doze de vaccin contra virusului H1N1 şi personalul medical este considerat grup prioritar de la începutul săptămânii. Cu toate acestea, nimeni nu a acceptat să fie vaccinat, mai mulţi declarând că se tem de efecte nedorite.

Autorităţile sanitare din Kosovo aşteaptă circa 250.000 de doze de vaccin până la mijlocul lunii decembrie.

Şapte decese datorate virusului H1N1 au fost până acum înregistrate în Kosovo şi 118 persoane sunt bolnave.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia donează Kosovo 5.000 de doze de vaccin antigripal Guvernul Turciei a donat Kosovo 5.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), a anunţat joi, la Priştina, ministrul interimar al sănătăţii, Alus Gasi, citat de Tanjug.
Încă 350.000 doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) au ajuns din România la Chişinău România a transmis Republicii Moldova încă 350.000 de doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) din lotul total de 500.000 acordat Republicii Moldova.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Gripa H1N1: Serbia suspendă achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare Serbia a decis marţi să suspende achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare împotriva gripei H1H1 de la compania farmaceutică elveţiană Novartis, din cauza interesului mic din partea populaţiei pentru programul guvernamental de vaccinare, relatează AFP.
Canada va dona OMS 5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine Guvernul canadian a anunţat joi că va face o donaţie de cinci milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la care se adaugă şi suma de şase milioane de dolari (5,6 milioane de dolari americani) cu titlu de contribuţie la lupta împotriva pandemiei mondiale...
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.