Cele mai citite
 


Epidemia de gripă nouă, în extindere în Elveţia
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de gripă nouă este în extindere în Elveţia, unde mai mult de 2.400 de cazuri noi au fost confirmate în ultima săptămână, iar numărul lor este aşteptat să crească în zilele următoare, transmite vineri portalul swissinfo.
Potrivit autorităţilor sanitare, copiii şi tinerii sunt cei mai afectaţi.

Începând de luni, 24 de pacienţi au fost spitalizaţi, numărul lor total ajungând la 123. Dintre aceştia, 28 se află la terapie intensivă, majoritatea suferind de afecţiuni cronice anterioare.

Patru bolnavi diagnosticaţi cu gripă A(H1N1) au decedat până acum în Elveţia.

Autorităţile au comandat 13 milioane doze de vaccin, însă imunizarea se face pe bază de voluntariat.

Campania de vaccinare ia amploare, medicii începând şi vaccinarea persoanelor care nu aparţin grupelor de risc. Nu s-au semnalat până acum efecte secundare majore la cei vaccinaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Gravida suspectă de gripă nouă a decedat Gravida suspectă de gripă nouă, internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a decedat, vineri, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.
Timiş: Gripa nouă a făcut a patra victimă Gripa nouă a făcut, vineri, cea de-a patra victimă în judeţul Timiş, aceasta fiind o femeie de 54 de ani, transferată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, în stare gravă, transmite corespondentul AGERPRES.
Franţa: Gripa A(H1N1) a coborât sub pragul epidemic Epidemia de gripă A(H1N1) s-a încheiat în Franţa metropolitană, unde numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic cu febră de peste 39 de grade a trecut de două săptămâni sub pragul epidemic, a anunţat miercuri Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /Inserm/, transmite AFP.
Ungaria: Epidemia de gripă nouă îşi încetineşte ritmul de răspândire Epidemia de gripă nouă îşi încetineşte ritmul de răspândire pe teritoriul Ungariei, a declarat miercuri ministrul sănătăţii, Tamas Szekely, audiat de comisia parlamentară de resort, informează MTI.
Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...