Cele mai citite
 


Aspirina protejează ficatul împotriva efectelor nocive ale alcoolului
marţi, 3 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Aspirina luată cu regularitate are efectul de a proteja ficatul împotriva abuzului de alcool sau a supradozelor de medicamente, dar şi împotriva unor maladii asociate obezităţii, conform unui studiu publicat luni în Statele Unite ale Americii, informează AFP.

"Un mare număr de substanţe, aşa cum sunt unele medicamente şi alcoolul, pot afecta foarte grav ficatul. Noi am reuşit să descoperim două modalităţi de a bloca mecanismul responsabil de apariţia îmbolnăvirilor hepatice", explică Dr Wajahat Mehal, din cadrul Departamentului de Imunologie al Facultăţii de Medicină a Universităţii Yale (Connecticut, nord-est), coordonatorul acestui studiu publicat în ultimul număr al revistei Journal of Clinical Investigation.

"Prima modalitate este de a lua zilnic aspirină pentru a proteja ficatul, iar dacă acesta este deja afectat, este nevoie să recurgem la susbtanţe ce stimulează reacţiile imunitare", a mai adăugat el.
Aceste concluzii au fost obţinute în urma unor experimente desfăşurate pe cobai.
Virtuţile banalei aspirine împotriva maladiilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancere sunt deja recunoscute.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de prevenţie a afecţiunilor hepatice - “M-a lovit la ficat, ce mă fac ? “ În România în perioada 20 iulie 2010 - 20 august 2010 în cadrul campaniei ”M-a lovit la ficat, ce mă fac ?” operatorul de servicii medicale Gral Medical susţine programul de prevenţie a bolilor de ficat, prin oferirea unui pachet de analize medicale la numai 96 lei, astfel pacienţii vor beneficia de...
Cum sa previi bolile de ficat Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, ...
Campanie pentru prevenţia bolilor de ficat Timp de o lună de zile, în perioada 20 iulie - 20 august, în cadrul campaniei 'M-a lovit la ficat, ce mă fac?', operatorul de servicii medicale Gral Medical susţine programul de prevenţie a bolilor de ficat, prin oferirea unui pachet de analize medicale cu reduceri de 50% din preţul standard.
Hepatitele Virale - Aparenţe înşelătoare Generalităţi afecţiuni hepatice În fiecare an trebuie să ne monitorizăm sănătatea cu ajutorul unor baterii de analize medicale asfel încât să eliminăm din viaţa noastră “surprizele neplăcute”. Această atenţie pe care o acordăm sănătaţii noastre are un caracter preventiv, deorece are ca şi scop ...
Metoda "split liver" folosită pentru transplant de ficat la doi adulţi, în premieră La Institutul Clinic Fundeni - Centrul pentru Chirurgie Generală şi Transplant de Ficat, echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat, în premieră pentru România, două transplanturi de ficat utilizând tehnica "split liver" la doi adulţi.
Primele semne ale unui ficat cu probleme Chiar daca sarbatorile au trecut, alimentatia de sarbatori bogata in grasimi si zaharuri isi lasa inevitabil urmele in noul an, iar ficatul este primul care avertizeaza aparitia unei probleme. Desi este considerat “un organ tacut“ care nu produce simptome evidente, exista cateva semnale care...