Cele mai citite
 


Croaţia a lansat campania de vaccinare împotriva gripei pandemice
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Croaţia a lansat vineri campania de vaccinare împotriva gripei pandemice, după ce în ţară s-au înregistrat peste 25.000 cazuri de îmbolnăvire şi 11 decese, transmite AFP.
Medicii vor avea la dispoziţie într-o primă fază 140.000 doze de vaccin produs de grupul farmaceutic elveţian Novartis.

Croaţia, stat cu 4,4 milioane de locuitori, a achiziţionat în total 1,5 milioane doze de vaccin, care vor sosi în lunile următoare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, primii vizaţi de campanie vor fi angajaţii medico-sanitari şi persoanele vulnerabile, cum sunt pacienţii cu afecţiuni pulmonare şi femeile însărcinate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
MS: Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţie gratuit persoanelor cu risc Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătăţii le va pune gratuit la dispoziţie pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat...