Cele mai citite
 


Brăila: Au sosit peste 12.000 de doze de vaccin pandemic
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 12.000 de doze de vaccin pandemic împotriva virusului A/H1N1 au sosit la Brăila, sub pază militară, de la Institutul Cantacuzino şi au fost depozitate la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Andreia Gavrilescu, în primă fază, va fi vaccinat personalul medico-sanitar, cel care asigură securitatea naţională şi locală, elevii de liceu şi studenţii.
'Vaccinul împotriva virusului A/H1N1 nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea realizându-se în cadru organizat. Vaccinarea împotriva virusului pandemic este recomandată, dar nu obligatorie', a precizat Andreia Gavrilescu, ca reacţie la unele declaraţii făcute de mai multe cadre medicale, care au refuzat vaccinul.
Numărul cazurilor de gripă nouă confirmate la Brăila până în prezent se ridică la 12, precedentul fiind al unui tânăr din comuna Galbenu, care a contactat virusul în timpul unei călătorii în Italia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Brăila: Peste 4.200 de doze de vaccin AH1N1 vor fi distruse Peste 4.200 de doze de vaccin pandemic împotriva virusului AH1N1, rămase nefolosite în judeţul Brăila, vor fi distruse, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
Brăila: S-au primit 4.400 doze de vaccin împotriva tuberculozei pentru vaccinarea nou-născuţilor Brăila a primit 4.400 doze de vaccin împotriva tuberculozei, pentru imunizarea inclusiv a celor aproximativ 300 de nou-născuţi care nu au beneficiat de acest vaccin la timp. Vaccinul antituberculoză lipseşte de la jumătatea lunii iunie, după cum a informat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
DSP Brăila dispune de vaccin hexavalent pentru a acoperi luna octombrie şi o parte din noiembrie Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a dat asigurări că la nivelul judeţului există suficiente doze de vaccin hexavalent pentru a acoperi luna octombrie şi o parte din luna noiembrie.