Cele mai citite
 


Iaşi: A început vaccinarea anti HPV
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare ieşene au început campania de imunizare a elevelor de clasa a VI-a şi a VII-a împotriva cancerului de col uterin.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, susţine că în prima tranşă au ajuns aproximativ 5.000 de doze de vaccin, urmând ca la Iaşi să fie suplimentat numărul dozelor de vaccin anti HPV în cazul în care vor fi solicitări.
La nivelul judeţului, în urma catagrafierii, s-a constatat că în clasele a VI-a şi a VII-a sunt 9.988 de eleve.
Potrivit lui Voicescu, începând cu data de 23 noiembrie, medicii şcolari, medicii de familie din mediul rural şi diriginţii de la clasele respective au informat părinţii asupra acestei campanii şi au fost făcute planificări în fiecare şcoală, în vederea imunizării elevelor împotriva cancerului de col uterin.
Părinţii elevelor de clasele a VI-a şi a VII-a îşi pot da acordul verbal sau pot refuza această imunizare, întrucât vaccinul anti HPV nu este obligatoriu, dar este ferm recomandat de către toate autorităţile medicale naţionale şi internaţionale pentru că este util, eficient şi sigur.
După finalizarea primei etape, urmează ca în lunile ianuarie şi mai 2010, elevelor de 13 şi 14 ani, să le fie administrată a doua, respectiv a treia doză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Iaşi: Părinţii refuză să îşi imunizeze fiicele Doar 280 din cele aproape 10.000 de eleve de clasa a VI-a şi a VII-a din judeţul Iaşi au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Mehedinţi: Dezinteres faţă de vaccinarea împotriva HPV Drobeta Turnu Severin, 25 ian /Agerpres/ - Doar 119 fetiţe din cele 2.787 din judeţul Mehedinţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, de la începutul campaniei de vaccinare la mijlocul semestrului al doilea al anului 2009.
Iaşi: A crescut numărul vaccinărilor pentru HPV Numărul femeilor care se vaccinează împotriva Virusului Papiloma Uman (HPV) a crescut în ultimul timp, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.