Cele mai citite
 


Harghita: Două cazuri grave de gripă nouă
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două persoane infectate cu virusul A/H1N1 se află în stare gravă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Harghita şi respiră cu ajutorul aparatelor.
Şeful Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat că este vorba de un bărbat de 43 de ani din Gheorgheni şi de o femeie de 39 de ani din Topliţa.
Bărbatul are şi alte boli, cum ar fi obezitate şi hipertensiune arterială, iar femeia a fost diagnosticată cu pneumonie bilaterală şi pleurezie.
Potrivit sursei citate, femeia s-a tratat acasă, timp de o săptămână şi abia atunci când s-a simţit rău a consultat un medic.
Ambii pacienţi sunt internaţi în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Harghita şi se află pe ventilaţie mecanică, starea lor fiind gravă dar stabilă.
Numărul îmbolnăvirilor de gripă nouă a ajuns în Harghita la 50, ultimele patru cazuri fiind confirmate în cursul zilei de vineri. Este vorba de o femeie din Bălan şi de una din Miercurea Ciuc, la care prezenţa virusului s-a confirmat prin teste de laborator, şi de o tânără şi un asistent medical din Miercurea Ciuc, care au intrat în contact direct cu bolnavi şi care prezintă semne de îmbolnăvire.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Suspiciune de gripă nouă O femeie, de 34 ani, din Tecuci, a fost internată, miercuri, în stare gravă, în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, cu sindrom respirator acut, afecţiune provocată de un virus gripal agresiv, posibil chiar cel al gripei noi A/H1N1, a declarat,...
Constanţa: Lăuză în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1 O tânără în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile este internată în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi este suspectată de gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: A murit lăuza suspectată de gripă cu virus A/H1N1 Tânăra în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit, vineri, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
Iaşi: Un nou deces în rândul celor cu A/H1N1 de la ATI 'Sf. Spiridon' Femeia din Rădăuţi care a fost internată la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar 'Sf. Spiridon' din Iaşi după ce a fost diagnosticată cu virusul pandemic a murit miercuri, susţin autorităţile sanitare.
Harghita: Singurul medic de la Boli Infecţioase, suprasolicitat Singurul medic de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Harghita este suprasolicitat din cauza numărului mare de cazuri de infecţii respiratorii apărute în ultima vreme, după confirmarea în Miercurea Ciuc a unor îmbolnăviri de gripă nouă.
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.