Cele mai citite
 


Stresul în copilărie cauzează probleme de sănătate pe termen lung
sâmbătă, 31 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Pediatrie, Mama si copilul
 

Copiii care sunt supuşi unor factori puternici de stres riscă să aibă o sănătate precară la maturitate, conform unui nou studiu, preluat de CTV.

Autorii studiului – cercetători de la Universitatea Wisconsin-Madison – au descoperit funcţii imunitare deficiente la adolescenţii care, în copilărie, au suferit de abuz fizic sau au petrecut o perioadă într-un orfelinat.

În cadrul testelor, cercetătorii au evaluat starea sistemului imunitar în cazul copiilor care au experimentat un nivel normal de stres şi al celor care au fost înconjuraţi de factori puternici de stres.
A fost analizat nivelul anticorpilor împotriva virusului comun herpes simplex de tip 1 (HSV-1). Virusul este purtat de cei mai mulţi dintre oameni, în stare latentă, el fiind însoţit de simptome doar în perioade de stres şi boală, când sistemul imunitar este grav avariat.
Persoanele cu sisteme imunitare slăbite au dificultăţi în suprimarea HSV-1, context în care organismul produce un număr crescut de anticorpi împotriva virusului activat.
Autorii studiului au constatat că subiecţii care au experimentat abuzuri şi situaţii stresante în copilărie au un nivel crescut de anticorpi împotriva HSV-1, ceea ce înseamnă că sistemul lor imunitar este deficitar.
Printre subiecţii experimentelor s-au aflat copii care au petrecut o perioadă în orfelinatele din România, Rusia şi China.AGERPRES/(Daniel Duncă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Femeile care suferă de stres post-traumatic au un risc crescut de diabet (studiu) Femeile care suferă de stres post-traumatic riscă de aproape două ori mai mult să facă diabet decât cele care nu sunt afectate de această tulburare, se arată într-un vast studiu american publicat miercuri şi preluat de AFP.
Scapa de stres si apatie cu Magnozen Starea de bine este o nevoie continua a omului modern, perturbat de un stil de viata solicitant. Statul prelungit la birou, lipsa timpului pentru activitati de relaxare sau exercitii fizice duc cu timpul la hiper-emotivitate, episoade de irascibilitate, insomnie sau chiar stari de depresie...
Îmbrăcămintea strâmtă, risc de stres, incontinenţă şi cancer esofagian O îmbrăcăminte prea strâmtă nu doar că arată inestetic, dar poate cauza şi diverse probleme de sănătate. O pereche de pantaloni sau blugi prea strâmţi creşte presiunea în partea inferioară a abdomenului, ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag, provocând arsuri la stomac. Cu timpul, aceasta...
Un videoclip cu descărcare defectuoasă pe un aparat mobil produce un stres echivalent cu cel al unui film horror (Ericsson) Un videoclip care nu se descarcă bine pe un aparat mobil provoacă un stres echivalent cu cel produs de un film horror, susţine miercuri compania de telecomunicaţii Ericsson, preluată de AFP.
Paracetamolul reduce nivelul de stres şi îmbunătăţeşte memoria Paracetamolul, unul dintre cele mai utilizate analgezice, poate contribui la îmbunătăţirea memoriei şi la reducerea nivelului de stres, informează marţi Daily Mail, care citează un studiu pilot potrivit căruia persoanele care iau zilnic paracetamol au înregistrat rezultate mai bune la testele de memorie...