Cele mai citite
 


Timişul primeşte 65.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş va primi, duminică, 65.000 de doze de vaccin pandemic utilizat împotriva gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.

Dr. Viorica Dumitru, director adjunct ASP Timiş, a declarat vineri că, din acest lot, 5.000 de doze vor fi repartizate pentru imunizarea celor din structurile medicale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi personalului medical din unităţile sanitare, elevilor de liceu şi din şcolile postliceale care au împlinit 16 ani şi studenţilor.
Dr. Dumitru dă asigurări că efectele adverse care pot apărea după administrarea vaccinului sunt similare celor ce pot apărea după vaccinarea cu orice alt vaccin sezonier.
'Posibilele reacţii adverse sunt legate de clasicele efecte care apar în urma inoculării unui vaccin, respectiv, o uşoară stare febrilă, o reacţie la locul de administrare, o stare de indispoziţie', a spus directoarea adjunctă a ASP Timiş. Dar, a explicat ea, întrucât acest vaccin este unul monovalent, cu virus inactivat, medicii nu se aşteaptă la reacţii de mare amploare.
Vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Timiş, Claudia Iftode, spune că vaccinarea este recomandată, dar nu obligatorie şi că este bine să se vaccineze doar persoanele care prezintă riscul de îmbolnăvire.
'Eu nu vaccinez fără indicaţie la vaccin. Spre exemplu, vaccinez un bătrân, care este tarat şi are boli de inimă sau astm bronşic, bronşită obstructivă şi pe care o gripă îl decompensează, dar un tânăr, care nu are factori de risc, trebuie să aibă indicaţia medicului. Nu oricine doreşte să se vaccineze va fi vaccinat, pentru că şi vaccinarea fără rost, asemeni administrării oricărui antibiotic, fără a fi nevoie, poate avea efecte nedorite', a spus Iftode.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Dozele de vaccin împotriva gripei noi, suplimentate Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu a solicitat suplimentarea cu 10.000 a dozelor de vaccin contra gripei noi, pentru că rămăsese fără stocuri din cauza numărului mare de solicitări de imunizare.
Bistriţa-Năsăud: Alte 10.000 de vaccinuri anti A/H1N1, solicitate Alte 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi vor fi aduse în judeţul Bistriţa-Năsăud în cursul serii de marţi, la solicitarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), urmând ca de miercuri să înceapă vaccinarea populaţiei în cele patru centre deschise în oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Maramureş: Conducerea CJ atenţionată să achiziţioneze doze de vaccin împotriva gripei noi Preşedintele comisiei de sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Ciocan a atras atenţia, joi, autorităţilor judeţene că este nevoie să achiziţioneze doze de vaccin împotriva gripei noi, pentru angajaţii din aparatul propriu dar şi pentru salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială...
Bistriţa-Năsăud: Val de vaccinări împotriva gripei noi Bistriţa, 8 ian /Agerpres/ - Zeci de bistriţeni s-au prezentat, de la începutul acestei săptămâni, la medicii de familie, pentru a se vaccina împotriva virusului gripei noi, iar Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud se aşteaptă ca acest număr să crească în următoarele zile, având în vedere...
Olt: Suplimentare a dozelor de vaccin împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică Olt va primi marţi seara 10.000 de doze de vaccin antigripal după ce întreaga cantitate de vaccin împotriva gripei noi distribuită în judeţul Olt a fost epuizată.
Botoşani: Stocul de vaccin antigripal a fost epuizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a epuizat toate cele 32.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, a declarat epidemiologul şef al DSP, Ecaterina Chihaia.