Cele mai citite
 


Rusia ameninţă să-şi suspende participarea la OMS
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia şi-ar putea suspenda calitatea de membră a Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) dacă informaţiile apărute în presa occidentală despre complicitatea scandaloasă dintre consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice în decretarea pandemiei de gripă porcină se vor adeveri, a avertizat vineri Igor Barinov, deputat în Duma de Stat (camera inferioară) din partea Rusiei Unite, partidul condus de premierul Vladimir Putin, relatează RIA Novosti.
Barinov, membru în Comisia de combatere a corupţiei din Dumă, s-a referit la o anchetă a jurnaliştilor danezi de la publicaţia Information, potrivit cărora la originea pandemiei de gripă porcină s-ar afla relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai OMS şi unele dintre cele mai importante companii farmaceutice din lume, ceea ce ar fi influenţat decizia OMS de a decreta starea de pandemie de gripă porcină la scară mondială.

La 11 iunie, OMS a instituit, pentru prima oară în ultimii 40 de ani, gradul şase de risc, nivelul maxim, pe motiv că pandemia de gripă nouă se extinde vertiginos în lume.

Legăturile de afaceri profitabile între consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice, care au primit partea leului din comenzile de vaccinuri împotriva gripei A i-au condus pe ziariştii de la publicaţia Information la concluzia că pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi una din cele mai mari afaceri de corupţie din timpurile noastre.

Decretând starea de pandemie de gripă nouă, OMS recomandase într-o primă etapă tuturor ţărilor să recurgă la preparatul Tamiflu, de fabricaţie elveţiană, notează RIA Novosti.

Rusia nu poate să nu reacţioneze la aceste suspiciuni de corupţie la nivelul OMS, a declarat reprezentantul partidului lui Putin. 'Organizaţia Mondială a Sănătăţii este suspectată de corupţie şi se impune o anchetă minuţioasă şi complexă înaintea oricărei decizii. Dacă aceste suspiciuni se vor adeveri, atunci Rusia va fi în drept să ridice problema oportunităţii participării sale la activitatea OMS, inclusiv până la suspendarea calităţii de membru' - a avertizat Barinov, argumentând că Rusia a cheltuit până în prezent peste 4 miliarde de ruble pentru vaccinuri împotriva virusului A, iar, în opinia sa, aceşti bani puteau fi orientaţi spre rezolvarea unor sarcini mai presante.

El i-a cerut reprezentantului Rusiei la OMS, Vladimir Starodubov, membru în Comitetul Executiv al organizaţiei, să demareze de urgenţă o anchetă privind suspiciunile ziariştilor danezi. 'Nimeni nu pune la îndoială meritele OMS în lupta cu malaria, rujeola sau SIDA în secolul XX, dar acum ar trebui să aflăm dacă OMS însăşi a fost cumva afectată de virusul corupţiei' - a mai spus acesta.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...
OMS califică drept 'iresponsabile' acuzaţiile că pandemia de gripă ar fi ireală Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins luni drept 'iresponsabile' acuzaţiile că gripa porcină ar fi o falsă pandemie, relatează AP.
OMS îşi propune să aducă sub control maladiile 'neglijate' de companiile farmaceutice până în 2015 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că vrea să aducă sub control până în 2015 maladiile neglijate de marile companii farmaceutice care afectează un miliard de persoane şi provoacă moartea a 534.000 de oameni anual, relatează AFP şi Reuters.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...