Cele mai citite
 


Gripa H1N1 în Franţa: Doi pacienţi decedaţi erau purtătorii unui virus mutant
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi pacienţi purtători ai unui virus mutant al gripei H1N1, recent semnalat în Norvegia, au decedat în Franţa, a anunţat vineri Institutul de supraveghere sanitară /InVS/, informează AFP.
Cei doi pacienţi nu aveau legătură unul cu celălalt şi erau spitalizaţi în oraşe diferite, a precizat autoritatea sanitară într-un comunicat.

În plus, pentru unul dintre aceşti pacienţi se adaugă ''un alt virus mutant, cunoscut pentru rezistenţa la oseltamivir /Tamiflu/'', a indicat InVS.

Este vorba de prima tulpină rezistentă în Franţa dintre cele 1.200 de tulpini analizate până în prezent.

Epidemia de gripă H1N1 s-a accelerat brutal în Franţa, unde au fost înregistrate 30 de noi decese în mai puţin de zece zile, sporind la 76 numărul persoanelor care au murit în Franţa metropolitană /Franţa fără departamentele şi teritoriile de peste mări/ de la izbucnirea epidemiei.

Numărul de cazuri grave a crescut de miercuri cu 63, ajungând la 420 de la izbucnirea epidemiei.

Mutantul semnalat săptămâna trecută ''ar putea creşte capacităţile virusului de a atinge căile respiratorii inferioare şi îndeosebi de a afecta ţesutul pulmonar'', a indicat InVS.

Totodată, ''eficienţa vaccinurilor disponibile în prezent nu este repusă în cauză'', a precizat institutul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ indica vinerea trecută că Norvegia a detectat un mutant al virusului pandemic H1N1 în trei cazuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Afganistan: opt cazuri mortale de gripă H1N1 Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1 în ultimele zece zile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.
Croaţia: Al doilea deces de gripă H1N1, zeci de pacienţi spitalizaţi Croaţia a înregistrat al doilea deces din acest sezon legat de virusul gripal H1N1, iar circa 50 de persoane infectate cu acelaşi virus sunt spitalizate în capitala Zagreb, a anunţat vineri televiziunea naţională croată HTV, citând surse medicale
Mai multe cazuri mortale de gripă H1N1 în Columbia Trei cazuri mortale de gripă H1N1 au fost semnalate recent la Bogota, o epidemie legată de condiţiile climatice din capitala columbiană, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează AFP.
Iran: 22 persoane ucise de gripa H1N1 Douăzeci şi două de persoane suferind de gripa nouă H1N1 au decedat, a anunţat miercuri un responsabil al Ministerului Sănătăţii iranian, citat de Irna.
OMS: Vârsta medie a celor ucişi de gripa H1N1 a fost de 27 de ani Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Vârsta medie a persoanelor care au murit din cauza complicaţiilor provocate de contactarea virusului gripei A (H1N1) a fost de 27 de ani, a declarat luni Keiji Fukuda, consilierul special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru gripa de tip A, informează EFE.