Cele mai citite
 


Cluj: Campanie de responsabilizare socială anti SIDA
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) derulează, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, o campanie de responsabilizare socială anti SIDA, în scopul prevenirii şi combaterii infecţiei cu virusul HIV.
Campania ''Lupta pentru existenţă'' se va desfăşura la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj-Napoca, unde vor fi efectuate teste gratuite şi va fi acordată consiliere de specialitate, zilnic între orele 8,00-13,00, cu excepţia zilei de marţi.
Luni, la ora 14,00, pe Bulevardul Eroilor, un grup de tineri va contura o mare fundă de culoare roşie, în semn de solidaritate cu victimele răpuse de această boală, iar între orele 14,00- 20,00, în Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' şi la complexul Iulius Mall vor fi strânse fonduri destinate centrelor în care sunt internaţi bolnavii infectaţi cu virusul HIV. Acţiunea studenţilor se va încheia joi, cu o nouă rundă de strângere de fonduri, la Clubul Obsession, începând cu ora 22,00 .
Campania este realizată în parteneriat cu Sensiblu, Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'', Direcţia de Sănătate Publică Cluj (DSP), Societatea pentru Educaţie şi Contracepţie Sexuală Cluj (SECS), Federaţia Asociaţiei Studenţilor Farmacişti din România (FASFR), Iulius Mall şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).
Coordonatorii campaniei susţin că este nevoie de o schimbare urgentă de mentalitate în societatea contemporană, cu ajutorul unei informări continue, în condiţiile în care tot mai mulţi tineri sunt afectaţi de această cumplită maladie.
''Întreaga populaţie trebuie să fie informată despre căile de transmitere a virusului HIV, iar individual, fiecare trebuie să fie capabil să evalueze riscul propriului comportament şi să ia deciziile cu privire la protecţia sa'', susţine Bianca Vlăduţiu, unul dintre coordonatorii campaniei. AGERPRES/(Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie de responsabilizare şi informare asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) desfăşoară, între 29 noiembrie şi 3 decembrie, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi consecinţele infecţiei cu acesta, a anunţat luni OSF.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Cluj: Campanie de sănătate sexuală şi luptă anti-SIDA, derulată de OSM Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca începe luni, 6 decembrie, o campanie de promovare a sănătăţii sexuale şi luptei anti-SIDA, intitulată ''3S'', informează joi OSM.
Cluj: Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei vor fi efectuate, pe 16 şi 19 octombrie, la Farmacia Sensiblu din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei.
Cluj: Rezultatele primului proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, prezentate la UMF Reprezentanţi de prestigiu ai vieţii medicale din ţară şi din străinătate vor prezenta luni, în cadrul unei conferinţe care se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, rezultatele derulării primului proiect educaţional universitar din România în domeniul...
Braşov: Campanie de luptă împotriva HIV/SIDA Direcţia de Sănătate Publică Braşov împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean desfăşoară în luna decembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA, o campanie de informare, educare, comunicare destinată elevilor, tinerilor şi populaţiei în general având ca slogan "Pornind de la zero: zero...