Cele mai citite
 


Geneticieni sud-coreeni anunţă în premieră mondială clonarea de câini din celule stem
joi, 29 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O companie de studii şi experimente genetice din Coreea de Sud, a anunţat că a reuşit în premieră mondială clonarea de câini folosind celule stem, informează Associated Press. (Sursa: Agerpres)

Compania RNL Bio din Seul a anunţat că a obţinut doi pui negri de câine în această săptămână, din celulele stem extrase din ţesutul gras al unei femele din rasa beagle, în cooperare cu cercetători de la Universitatea Naţională din Seul, cercetători care au obţinut primul câine clonat din lume - Snuppy - în 2005.

Geneticieni americani, japonezi şi neo-zeelandezi au reuşit deja să cloneze şoareci, porci şi căprioare folosind celule stem, însă este pentru prima dată când celulele stem sunt folosite pentru a clona câini.
Ra Jeong-chan, directorul RNL Bio, a declarat pentru presă că firma pe care o conduce doreşte să comercializeze această tehnică de clonare ce ar putea fi folosită pentru vindecarea animalelor de companie ce suferă de boli incurabile în prezent sau pentru clonarea lor după oarte. AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Oamenii de ştiinţă americani au creat embrioni umani din fragmente de piele Oamenii de ştiinţă americani au creat embrioni umani din fragmente de piele, un pas spre clonarea copiilor în laborator, relatează Daily Mail.
SUA: Au fost create primele celule stem embrionare umane prin clonare Cercetători americani au creat celule stem embrionare umane plecând de la celule de piele, recurgând la tehnica clonării, o premieră după mai multe tentative nereuşite efectuate în lume în ultimii ani, relatează AFP.
Celulele stem pot vindeca orbirea Un tratament pe bază de celule stem, brevetat de o echipă de medici din Newcastle, a avut ca rezultat redobândirea vederii pentru opt pacienţi care orbiseră la unul dintre ochi, informează Financial Times.
Celulele stem sunt soluţia şi pentru tratarea calviţiei Pentru prima oară oamenii de ştiinţă au reuşit să folosească celule stem pluripotente pentru a obţine celule care să genereze noi foliculi de păr, conform unui material publicat de CNET.com.
CRYO-SAVE ELIBEREAZA INCA O PROBA DE CELULE STEM - O FETITA IN VARSTA DE SASE ANI CU PARALIZIE CEREBRALA ESTE TRATATA CU PROPRIILE CELULE STEM STOCATE DE CRYO-SAVE DIN SANGELE CORDONULUI OMBILICAL Cu sase ani in urma, un cuplu din Portugalia a decis la nasterea fetitei lor sa-i depoziteze celulele stem recoltate din sangele cordonului ombilical la Banca Cryo-Save (Euronext: CRYO, „Cryo-Save"). Saptamana trecuta, fetita a fost tratata la Universitatea Duke din Statele Unite cu propriile celule...
Celulele stem îi fac pe şoareci rezistenţi la HIV Washington, 3 iul /Agerpres/ - Cercetătorii americani au descoperit o nouă metodă de tratament împotriva SIDA: introducerea de celule stem modificate în organisme duce la creşterea imunităţii faţă de HIV, potrivit unui studiu publicat în numărul de vineri al revistei Nature Biotechnology, relatează AFP...