Cele mai citite
 


Precizări privind Tamiflu
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În urma înmulţirii cazurilor de gripă nouă pe teritoriul României şi apariţiei în presă a unor informaţii eronate, Roche România face următoarele precizări cu privire la medicamentul antiviral Tamiflu: medicamentul
nu este un vaccin, ci un antiviral care se administrează oral.
Medicamentul Tamiflu se administrează numai după sfatul medicului, în dozele recomandate de acesta şi numai după ce s-a pus un diagnostic cert de gripă.
Conform recomandărilor Ministerului Sănătăţii, pacienţii ce manifestă simptomele noii gripe trebuie să se prezinte de urgenţă la spitalele de boli infecţioase şi să evite automedicaţia.
Medicii sunt cei care decid oportunitatea începerii tratamentului cu Tamiflu, pentru fiecare pacient în parte, în funcţie de diagnosticul de certitudine stabilit.
Concernul farmaceutic elveţian Roche nu produce vaccin antigripal.
Ministerul Sănătăţii recomandă, de asemenea, următoarele măsuri de prevenţie: cei care prezintă simptome de tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 grade Celsius trebuie să meargă la spital, la secţia de boli infecţioase.
Trebuie evitate contactele cu persoanele bolnave, acoperită gura şi nasul cu o batistă când se tuşeşte sau se strănută.
Mâinile trebuie spălate des cu apă şi săpun, în special după ce tuse sau strănut.Produsele de curăţare a mâinilor pe baza de alcool pot fi, de asemenea, eficiente.
Persoanele bolnave trebuie să păstreze distanţa faţă de celelalte persoane pentru a evita contaminarea acestora. AGERPRESA/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Alţi trei elevi confirmaţi cu gripă nouă Adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, vineri, că, în ultimele 24 ore, au fost confirmate alte trei cazuri de gripă pandemică A/H1N1, la doi elevi de clasa a IX-a şi un elev de clasa a XI-a, fără a preciza unităţile şcolare, având în vedere că prin ordin...
Suceava: Doar două persoane cu gripă nouă au rămas internate În compartimentul de boli acute respiratorii din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava se mai află internate doar două persoane depistate cu forme medii de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul medical al spitalului Doina Elena Ganea, precizând că, în perioada 6 - 10 noiembrie...
Două noi cazuri de gripă nouă confirmate în Timiş Timişoara, 8 feb /Agerpres/ - Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Timiş, unul dintre pacienţi fiind tratat acasă, iar cel de-al doilea, în spital, fiind în stare gravă.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Sălaj: Primul caz de gripă nouă în judeţ Primul caz de gripă nouă a fost confirmat în judeţ în cursul zilei de joi, bolnavul fiind un tânăr, elev la o şcoală postliceală.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.