Cele mai citite
 


Studiu stomatologic
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Bucureşti, 29 nov./Agerpres/- În perioada 16 noiembrie - 14 decembrie, cu sprijinul Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS), Dentist.ro desfăşoară un studiu cu tematică stomatologică, efectuat în cabinetele stomatologice din Bucureşti.

Studiu analizează obiceiurile de igienă orală ale populaţiei, frecvenţa cu care consultă un medic stomatolog, problemele cu care se prezintă la medic, precum şi sursele de unde se informează cu privire la sănătatea orală.
Proiectul îşi propune să crească gradul de încredere a publicului în medicii dentişti, conştientizarea importanţei unei igiene orale cât mai bune, stimularea pentru o informare continua asupra sănătăţii orale.
Studiul cu tematică stomatologică se desfăşoară prin aplicarea unor chestionare în cabinetele şi companiile stomatologice participante, din Bucureşti.
Chestionarele vor fi interpretate, iar concluziile vor fi folosite în activităţile de promovare a sănătăţii orale a populaţiei. Rezultatele studiului vor fi distribuite către clinicile stomatologice implicate, către respondenţii chestionarului, către mass-media şi către alte instituţii, pentru îmbunătăţirea programelor de informare şi a serviciilor către pacienţi.
În România se consumă, în medie, 125 ml de pastă de dinţi pe an (adică un tub şi un sfert) faţă de aproximativ 600 ml pe an, reprezentând necesarul la un periaj al dinţilor de două ori pe zi. a declarat dr. Alexandru Brezoiescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Bucureşti.
Potrivit acestuia, românii schimbă periuţa de dinţi, în medie, la 2-3 ani, faţă de 3 luni cât este recomandat.
Totuşi, după cum a spus medicul, faţă de vechile studii, se înregistrează un oarecare progres, în prezent utilizându-se mai multă pastă de dinţi şi schimbându-se mai des periuţele.
Un studiu realizat în perioada 2007 - 2009, prin intermediul programelor de evaluare desfăşurate în cabinetele dentare din România, arată că, anul acesta, doar 8,4% din populaţia României prezintă toate cele şapte semne ale sănătăţii dinţilor, respectiv, fără carii, fără placă bateriană, fără tartru, fără carii al rădăcinii dinţilor, fără pete, respiraţie şi gingii sănătoase, a reliefat dr Brezoiescu.
Studiul mai arată că 72% din populaţie prezintă carii dentare, 42% placă dentară, 58% tartru, 23% carii la rădăcina dinţilor, 37% pete pe dinţi, 57% din populaţie nu are o respiraţie sănătoasă şi 43% dintre români nu au gingiile sănătoase.
Brezoiescu a precizat că studiul a fost realizat pe un eşantion de 3.000 de persoane care au beneficiat de controale stomatologie gratuite.
În altă ordine de idei, medicul a susţinut că, din cei 3.900 de stomatologi din Bucureşti au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate doar 400, pentru că este insuficient plafonul de 10 milioane de lei pe care îl dă CNAS. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania "Zâmbeşte România": Parlamentarii au primit sfaturi de igienă orală de la copii Parlamentarii au primit sfaturi de igienă orală de la copii în cadrul campaniei "Zâmbeşte România", cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale care se marchează pe 20 martie.
La lansarea celei de-a cincea ediții a campaniei Zâmbește România, GSK Consumer Healthcare anunță tendințe pozitive în igiena orală a românilor Un nou studiu comandat de GSK Consumer Healthcare arată o scădere a numărului de români cu probleme dentare, precum și o creștere a consumului de pastă de dinți Cu toate acestea, mai puțini români au vizitat medicul dentist în ultimul an, comparativ cu 2012
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.
O jumătate dintre români nu ştiu ce este parodontoza Bucureşti, 19 oct /Agerpres/ - O jumătate dintre români nu ştiu ce este parodontoza, relevă primul studiu naţional despre bolile parodontale lansat marţi, într-o conferinţă de presă.
Iaşi: Aproape 20% din populaţia judeţului nu se spală pe dinţi, iar jumătate nu a fost la stomatolog, relevă un studiu Mai bine de jumătate din populaţia judeţului nu trece pragul medicului stomatolog, iar 19 la sută din persoane nu se spală pe dinţi, reiese dintr-un studiu prezentat miercuri de Asociaţia Societatea Română de Reabilitare Orală.
Comunicat de presă - Campania "Zâmbeşte România" Caravana "Rabla pentru Periuţa Ta" 2014, în Galaţi