Cele mai citite
 


Bebeluşul care a suferit arsuri grave într-un incubator evoluează bine
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 nov /Agerpres/ - Bebeluşul născut pe data de 11 noiembrie la maternitatea Bucur din Bucureşti, operat la Spitalul 'Alexandru Sahia' pe 16 noiembrie pentru arsuri extensive, profunde, prin contact termic, pe 20% din suprafaţa corpului, se află în a 12-a zi postoperator. Examenul medical efectuat în cursul zilei de sâmbătă a relevat că nou-născutul este afebril, compensat cardio-respirator şi digestiv; este alimentat natural; tranzitul intestinal şi diureza sunt normale (scaun normal, diureză spontană).
Grefele cutanate sunt integrate, iar zonele donatoare sunt aproape complet epitelizate; zonele de arsură TGD restante sunt în detersie lentă.
Nou născutul primeşte tratament local şi general interdisciplinar (chirurgie plastică, terapie intensivă nou-născuţi şi terapie intensivă), corespunzător situaţiei locale şi generale.
Bebeluşul este monitorizat permanent, iar tonusul şi reactivitatea sunt normale, reflexele neo-natale prezente sunt normale, se arată în Buletinul medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Starea bebeluşului care a suferi arsuri este staţionară Bebeluşul în vârstă de opt zile, operat pe 16 noiembrie pentru arsuri pe 18% din suprafaţa corpului, se află în a patra zi postoperator şi, în starea sa generală, nu au survenit modificări.
Cele două persoane cu arsuri aduse de la Târgu Mureş au fost operate Cele două persoane cu arsuri aduse de la Târgu Mureş la Bucureşti au fost operate şi se află la Departamentul de Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, a declarat pentru AGERPRES dr. Stan Vitali, director medical al instituţiei.
Bebeluşul care a suferit arsuri în incubator a fost externat Bebeluşul care a suferit arsuri în incubatorul de la Maternitatea Bucur a fost externat, miercuri, din Spitalul de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
Intermedicas: Un pacient evacuat aerian si grefe de piele aduse in tara in aceasta seara UPDATE: Profesorul Linton David-Michael, Directorul sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center, alaturi de echipa Intermedicas si de reprezentanti ai Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria, au vizitat deja pacienti din Spitalul Clinic de Urgente Chirurgie Plastica...
Dr. Alexandru Ciocâlteu: Tot sistemul de sănătate este pe sistem de avarie Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Sântul Ioan, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, a declarat pentru AGERPRES că din respect pentru unitatea pe care o conduce s-a prezentat la Parchetul General miercuri pentru a fi audiat în cazul bebeluşului ars în incubator la Maternitatea Bucur.
Starea bebeluşului operat la 'Grigore Alexandrescu' stabilă Starea generală de sănătate a bebeluşului transferat de la maternitatea 'Bucur' cu arsuri profunde pe mai mult de 20% din suprafaţa corpului şi operat pe data de 16 noiembrie 2009 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti este stabilă.