Cele mai citite
 


Tratament pentru artroză cu proteine din sânge
duminică, 29 noiembrie 2009   ::   6 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!
 

Bucureşti, 29 nov /Agerpres/ - Orthokine - tratamentul autolog al artrozei, este o metodă inovatoare cu proteine din sângele pacientului, metoda ce are la bază descoperirile ortopediei moleculare.

Tratamentul a fost lansat şi în România de Compania farmaceutică Torrex-Chiesi. Creat şi utilizat din anul 1997 în Germania, Orthokine şi-a demonstrat siguranţa şi eficacitatea prin numeroase studii clinice. Până în prezent au beneficiat de această terapie peste 10.000 de pacienţi din Germania, Austria, Spania, Olanda, Cehia sau Slovacia.
Artroza este o afecţiune în care cartilajul ce protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează. O durere ascuţită persistentă la nivelul genunchiului şi o mobilitate redusă pot ascunde un început al acestei afecţiuni.
Numeroase activităţi sportive precum tenisul, golful, fotbalul sau ski-ul pot supune încheietura genunchiului la un efort foarte mare. Predispoziţia genetică, obezitatea, munca fizică intensă sau vârsta sunt alţi factori importanţi în cazul apariţiei şi dezvoltării artrozei.
Noul tratament se face cu serul autolog obţinut din sângele pacientului în seringa Orthokine, într-un mediu ce simulează inflamaţia la nivelul articulaţiei datorită microsferelor speciale, fara nici un adaos de substanţe straine organismului, şi ajută la tratarea cauzelor biologice ale artrozei, cauze studiate mai nou de către ortopedia moleculară.
'Procedeul de obţinere a serului autolog, cu puternice proprietăţi antiinflamatoare, este simplu. Cu ajutorul dispozitivului seringă Orthokine, ce conţine microsfere speciale, se recoltează sânge pacientului, din vena braţului, apoi acesta se incubează 6-9 ore şi apoi se centrifughează. Prezenţa microsferelor speciale, ce simulează în seringa Orthokine inflamaţia la nivelul articulaţiei, determină sângele să sintetizeze cantităţi mari de proteine antiinflamatoare şi de creştere, care reduc intensitatea durerii, combat inflamaţia şi îmbunătăţesc funcţia articulară. După acest proces, serul obţinut se injectează aceluiaşi pacient în articulaţia afectată', a declarat dr Carsten Moser, de la Groenemeyer Institute for Microtherapy, Bochum, Germania.
O sesiune de tratament presupune 6 injecţii Orthokine, timp de 6 săptămâni, câte una pe săptămâna, rezultatele menţinându-se până la 2 ani în funcţie de răspunsul individual al organismului la tratament.

Notare
Comentarii
de jan nicoleta
ma intereseaza acest tratament. la noi in tara se practica si unde?

de john
a facut cineva acest tratament cum va simtiti merita

As dori sa stiu unde se face acest tratament. Trebuie luat sange de la pacient, dupa cum inteleg. Eu am o forma acuta de artrita acum, artroza la nivelul degetelor, cu dureri, noduri, etc.

Daca se poate dati o adresa, un telefon de la centrul medical unde se aplica tratamentul acesta.

sufar de gonartroza bilaterala cu dureri in aproape toate articulatiile . sunt interesat daca a folosit cineva asa ceva, cat cost daca se poate trata cu asa ceva si in romania . va rog sa mi raspundeti

de monica
sint interesata de acest tratament exista vreo adresa se face in romania stie cineva cum putem lua legatura cu clinica unde se face acest tratament multumesc

de monica
sint interesata de acest tratament exista vreo adresa se face in romania stie cineva cum putem lua legatura cu clinica unde se face acest tratament multumesc

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Terapia Orthokine combate artroza gleznei Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu vârsta peste 50 de ani au manifestări radiologice de artroză. În România, 200.000 de tineri între 25 şi 45 de ani sunt afectaţi de dureri şi dizabilităţi ale articulaţiilor şi nu mai puţin de 1% din populaţia...
Tratament personalizat pentru artroză Terapia cu ser autolog Orthokine, tratamentul personalizat al artrozei, ajută pacienţii cu dureri articulare, timp de doi ani aceştia putându-se bucura de confort şi de şansa de a amâna protezarea.
Un microscop de forţă atomică poate diagnostica foarte timpuriu o artroză Cercetători elveţieni au pus la punct un microscop de forţă atomică experimental care poate detecta semne ale artrozei mult mai timpuriu decât prin metodele clasice de diagnosticare, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei britanice Nature Technology, relatează AFP. (Sursa: Agerpres)
Copreşedintele SIMCR, Alt Eckhardt: În zece ani peste 20% din medicină va fi regenerativă Peste 20% din medicină va fi în zece ani medicină regenerativă, a declarat joi copreşedintele Consiliului Ştiinţific al Societăţii Internaţionale de Medicină şi Chirurgie Regenerativă (SIMCR), prof. dr. Alt Eckhardt.
Aproximativ 200.000 de români suferă de poliartrită reumatoidă Poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă boală inflamatorie articulară şi afectează aproximativ unu la sută din populaţia generală, ceea ce înseamnă 200.000 de pacienţi în România, a declarat miercuri preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, prof. dr. Ruxandra Ionescu, la o conferinţă de...
La nivel mondial, boala artrozică este a doua cauză de morbiditate În Săptămâna Europeană dedicată Pacienților Artrozici, MSD România a organizat o nouă întâlnire cu specialiștii, în cadrul platformei “Împreună pentru viață. Sănătate prin cunoaștere”, pentru a discuta despre durerea provocată de boala artrozică.